spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăPoliticCer înființarea unui serviciu de taxi pentru persoanele cu dizabilități

  Cer înființarea unui serviciu de taxi pentru persoanele cu dizabilități

  Consilierii locali PSD din Târgu Jiu au inițiat două proiecte de hotărâre în vederea sprijinirii persoanelor cu dizabilități. Unul vizează înființarea unui serviciu de taximetrie pentru această categorie de persoane, altul pentru finanțarea unui proiect similar, asigurat, la ora actuala, prin sponsorizare. Inițiatorii proiectelor susțin că echipa de consilieri a primarului se opune.

  La ora actuală, în Municipiul Târgu Jiu există un singur mijloc de transport dedicat persoanelor cu dizabilități. Este vorba despre un taxi social, obținut printr-o finanțare europeană, ce a fost pus la dispoziția persoanelor cu handicap, membri ai Centrului de zi Christian din Târgu Jiu. Din păcate, nu există sumele necesare pentru combustibil și piese de schimb, astfel că, există o grijă în acest sens. Consilierii PSD au venit cu propuneri pentru rezolvarea situației, însă nu toți membrii Consiliului Local Târgu Jiu văd la fel lucrurile.
  „Primarul municipiului Târgu Jiu nu vrea să pună, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, două proiecte de hotărâre care vin în sprijinul persoanelor cu dizabilități. Consilierii PSD au inițiat două proiecte de hotărâre. Primul, prin care se dorea înființarea în cadrul Primăriei municipiului Târgu Jiu a unui serviciu de taxi pentru persoanele cu dizabilități. Cel de-al doilea, având în vedere semnalul de alarma tras de căre Asociația Servim Comunitatea, să încheiem un parteneriat cu această entitate și să asiguram finanțarea necesară din bugetul de 60 de milioane de euro al municipiului Târgu Jiu, în vederea prestării acestui serviciu în continuare. Asociația Servim Comunitatea apelează la sponsori pentru a continua să presteze acest serviciu. Din păcate, domnul primar este surd la problemele oamenilor și este total dezinteresat de folosirea bugetului de 60 de milioane de euro, în soluționarea problemelor reale ale municipiului Târgu Jiu”, acuză consilierul PSD Eduard Lădaru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: