spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăPoliticCiolacu spune că PSD nu va ceda, iar neînfăptuirea „rotativei” ar duce...

  Ciolacu spune că PSD nu va ceda, iar neînfăptuirea „rotativei” ar duce la alegeri anticipate

  Sursa foto: Romaniatv

  Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, la RomâniaTV, că PSD nu va ceda, iar neînfăptuirea „rotativei”, care presupune ca partidul său să preia, în mai, conducerea Guvernului, ar duce la alegeri anticipate.

  „Cu toate că nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, cred că aceea ar fi direcția. Ar fi păcat, pentru că această coaliție, prin intrarea PSD, în afara faptului că a adus o coerență guvernamentală, a adus și o stabilitate politică și o liniște pentru toți factorii decidenți din statul român, într-un moment foarte critic și, nu am nicio reținere să o spun, după o guvernare dezastruoasă de doi ani de zile de dreapta.”, a spus președintele PSD, la România TV.

  De amintit este faptul că Partidul Național Liberal a încercat, pe toate căile, să reconstruiască o majoritate fără PSD, după ce USR a ieșit de la guvernare. Nereușind, în noiembrie 2021 a acceptat să negocieze o nouă coaliție cu PSD și UDMR, făcându-se un acord politic. Potrivit acestuia, PSD a câștigat multe ministere importante, iar în mai 2023 ar trebui să preia funcția de premier. Acordul prevede că și ministerele se vor roti între partidele de la guvernare.

  Acord asumat de Iohannis

  Actul a fost asumat de președintele României, Klaus Iohannis.

  „Există un acord politic asumat și de către președintele României. (…) Din punctul meu de vedere, în contextul actual nu sunt un susținător al unor alegeri anticipate. Dacă mă întrebați dacă eu cedez sau PSD-ul va ceda, vă spun că nu va ceda, ca să simplificăm lucrurile. Este un acord scris și pe care îl respectăm!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

  Dacă, în ceea ce privește funcția de prim ministru, președintele PNL- Nicolae Ciucă și președintele PSD –  Marcel Ciolacu au declarat că „rotativa” va avea loc, se vorbește despre neînțelegeri la modul cum ar urma să fie reîmpărțite ministerele.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!