spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesContre în PNL pe tema inspectoarei Cochină. Romanescu: „Am cerut retragerea sprijinului...

  Contre în PNL pe tema inspectoarei Cochină. Romanescu: „Am cerut retragerea sprijinului politic”

  Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean tulbură apele în PNL Gorj. Liderul organizației municipale, primarul Marcel Romanescu cere înlocuirea Mariei Cochină din fruntea învățământului gorjean. Declarația edilului vine după ce prefectul Cosmin Pistol s-a plâns de relația de muncă dintre instituția pe care o conduce și ISJ. Cel care răspunde acestor acuzații, din spațiul public, este liderul PNL Dan Vîlceanu care îi ține parte colegei numită politic pe funcția publică.

  “Există o problemă pe partea de comunicare. Am avut discuții cu doamna inspector general și aplicat și pe un ton mai ridicat. Aștept conformarea din partea dânsei, răbdarea are limită. Dacă situația nu se va schimba, voi face anumite propuneri către minister. Sper să nu fie cazul să propun demiterea dânsei” a fost declarația făcută de prefectul Cosmin Pistol. Vorbele prefectului l-au atins pe liderul formațiunii politice care a susținut numirea Mariei Cochină pe funcția de inspector general al ISJ. Dan Vîlceanu s-a arătat extrem de iritat de declarația prefectului, amenințându-l cu demiterea. „Eu nu am înțeles nemulțumirile prefectului Cosmin Pistol. A părut mai mult o declarație politică pentru că nu a spus ceva concret. Cred că atunci când un înalt funcționar public face afirmații, ele trebuie susținute. Dacă domnul prefect face politică să ne spună și nouă că atunci el poate fi demis. Pe cine ajută faptul că domnul prefect se plânge în spațiul public?! Domnul prefect trebuie să ia măsuri și să discute direct cu acel șef de instituție, cu care consideră că are o problemă de colaborare și acea problemă să fie rezolvată. Nu să facă astfel de declarații!”, a transmis liderul PNL Gorj.

  Romanescu cere retragerea sprijinului

  Pe de altă parte Prefectura Gorj nu este singura instituție care are probleme de comunicare cu conducerea Inspectoratului Școlar. Chiar primarul Marcel Romanescu, președinte al PNL Târgu Jiu, confirmă că există deficiențe în colaborare. Edilul a cerut retragerea sprijinului politic pentru ca Maria Cochină să fie înlocuită cu o persoană competentă, „Eu nu am avut niciodată așteptări, de la doamna Cochină, că va fi un bun manager.De la început am avut rețineri în privința nominalizării dânsei și văd că se confirmă dubiile de la acel moment. Eu, personal, mă declar total nemulțumit de relația pe care Primăria Târgu Jiu o are cu Inspectoratul Școlar Județean și de implicarea dânsei, ca și manager. De aceea am cerut PNL-ului retragerea sprijinului politic. Dacă dânsa va câștiga ulterior vreun concurs, nu am niciun fel de problemă, însă la momentul acesta nu are tot ceea ce îi trebuie unui om pus să conducă destinele învățământului din Gorj. Dânsa nu posedă calități manageriale.Solicit ca PNL să desemneze o altă altă persoană pe funcția de inspector general al ISJ Gorj. Eu, ca primar al Municipiului Târgu Jiu, îmi doresc ca relația cu ISJ să fie alta”, a transmis Marcel Romanescu.

  Probleme de simpatie

  Dacă în privința prefectului Pistol, liderul PNL Târgu Jiu a fost vehement, în ceea ce privește declarațiile colegului de partid, discuțiile sunt scăldate.„Știu că există pentru domnul primar o problemă de simpatie față de doamna Cochină. Dar asta este, nu poate toată lumea să iubească pe toată lumea. ISJ coordoneză acțivitatea profesională și nu are o implicare directă în ceea ce înseamnă patrimoniul Primăriei”, a ami declarat Dan Vîlceanu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Degeaba vă luați de profesori .
   Am văzut acum ,un mare șef cu diploma de Bacalaureat falsa. Vă dați seama unde am ajuns …?
   Daca doriti ,puteti verifica si diploma de Bacalaureat a unui tip de la RDS Tg Jiu , Alecsoiu Alin ,dar și diploma de facultate.
   S ar putea sa aveți surprize .

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: