spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesDeputat de Gorj, de 3 ori ministru, recunoaște că nu a făcut...

  Deputat de Gorj, de 3 ori ministru, recunoaște că nu a făcut nimic important pentru județ

  Deputatul de Gorj, liberalul Dan Vîlceanu, susține că singurul regret pe care îl are, în calitate de fost ministru, este că nu a putut să ajute Gorjul. Chiar și pentru acest aspect, politicianul susține, însă, că vina nu îi aparține, pentru că nu a avut ce proiecte să susțină în favoarea județului care l-a promovat la centru.

  Vîlceanu afirmă că regiunile dezvoltate, din România, după care tânjesc și gorjenii, au în spate oameni politici puternici, care au fost trimiși în Parlamentul României și, implicit, în structurile centrale, cu un scop.

  “Mi-ar fi plăcut să pot, eram în poziția necesară, să influențez mai multe proiecte ale comunităților pentru județ, dacă existau proiecte. Problema a fost că nu am avut ce să rezolv! Îmi aduc aminte că am avut și noi, Gorjul, un avantaj, în momentul în care eram ministru interimar la Transporturi. Se făcea planul invesțional 2020-2030 și era un drum important pe care cei din Minister nu îl prinseseră, drumul expres Timișoara- Craiova. Este la 30 de km de Motru, este drumul care deschide accesul nostru către Vest și, atunci, mi-am dat seama cum se fac lucrurile, cum și le aranjează unii. Noi, gorjenii, tot timpul ne-am uitat și am zis “Uite, Ardealul!”. Deci, când a venit planul investional la mine, doar două drumuri nu erau în Ardeal, restul, totul, era acolo. Și nu numai că dezavantaja tot restul țării, dar era și incorect, pentru că erau și bani europeni și noi ne asumasem că începem să facem coridoare europene. Totul se făcea pentru că, în decursul anilor, cei din Transilvania, indiferent de culoarea politică, își aduseseră oameni cheie să facă posibile astfel de investiții”, a declarat Dan Vîlceanu pentru presa locală.

  Pârghii a avut

  Apropiat al fostului prim ministru Florin Cîțu, în mai puțin de 8 luni (18 august 2021 – 7 aprilie 2022), Dan Vâlceanu a fost ministru al Finanțelor, Transporturilor și al Investițiilor și Proiectelor Europene, din ultima funcție dându-și demisia. De numele său, însă, nu se leagă nici un proiect important, din acea perioadă. El spune că ar fi putut influența proiecte din Gorj, dacă ar fi existat, „uitând” de Drumul Expres Craiova Târgu Jiu, al cărui contract de finanțare a fost semnat, în ianuarie 2022, de ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu. Vâlceanu s-ar fi putut bate pentru acest drum important pentru gorjeni, atât ca ministru al transporturilor, pe partea de execuție, cât și în calitate de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, ministerul condus de el fiind responsabil pentru respectarea termenelor de implenetare a proiectului.

  Ca deputat de Gorj, liberalul Dan Vâlceanu ar fi putut avea rezultate notabile la capitolul PNRR, plan ce a fost elaborat când partidul său era la guvernare cu USR și UDMR. Cu toate astea, județul nu a obținut nici un proiect important prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Ăsta își pune cenușă în cap crezând că gorjeni vor mai pune botul la minciunile lui, așa cum vorbea cu prietenul lui pecingina ” lasă ba,nea Gheorghe pune botul la tot ce spunem noi și tot pe noi ne votează ” Asta nici acum nu realizează că el nu avea ce să caute în Parlament. El nici acum nu știe că nu știe nimic, și asta este foarte grav pentru unul care prin ridicarea mâinii a hotărât destine.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!