spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesDeputat, despre legea 197/2021: „Se va aplica, cu certitudine”

  Deputat, despre legea 197/2021: „Se va aplica, cu certitudine”

  Îngrijorarea minerilor și energeticienilor care au dreptul să beneficieze de legea 197/2021, care le permite ieșirea la pensie cu 13 ani mai devreme, dacă au lucrat în condiții speciale de muncă, e pe zi ce trece mai mare. Asta după ce Casa de Pensii Gorj a anunțat că nu poate pune legea, deocamdată, în aplicare. Deputatul PSD de Gorj Mihai Weber dă, însă, asigurări că legea se va aplica, iar întârzierile nu-i vor afecta pe oameni, dosarele urmând să fie luate în calcul de la data depunerii.

  În condițiile în care Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia prevede reducerea drastică a personalului, pensionarea cu 13 ani mai devreme a minerilor și energeticienilor care au lucrat în condiții speciale de muncă oferă soluția pentru mii de oameni care, altfel, ar fi rămas fără loc de muncă, la o vârsta la care greu ar mai putea găsi. Aceștia se tem, însă, că legea nu va fi aplicată.

  Deputatul Mihai Weber spune că a discutat cu ministrul Muncii, Marius Budăi, precum și cu conducerea Casei de Pensii și că, foarte curând, situația va fi deblocată:

  „Eu am avut o discuție aplicată cu ministrul Muncii și cu secretarul general al Casei de Pensii, s-a stabilit modelul de adeverință și acum se așteaptă corelarea unei inițiative legislative cu metodologia, care trebuie transmisă tuturor caselor de pensii județene. Am făcut aceste legi pentru a fi aplicate” a declarat Mihai Weber la Radio Infinit. Acesta a mai precizat că oamenii pot depune cererile, iar întârzierile nu-i vor afecta la dosarul de pensie: „Chiar dacă durează o săptămână, o lună, două, trei, se ia în calcul, de la data depunerii, atribuirea pensiei respective, deci oamenii nu trebuie să se îngrijoreze. Casa de pensii lucrează la metodologie, softul trebuie să se aplice, pentru că vorbim de mii de oameni, iar resursa umană este limitată (la casele de pensii județene, n.n.)” a mai precizat social-democratul Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: