spot_img
23 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesDeputat PSD: "Pentru România, cărbunele din Gorj este VITAL"

  Deputat PSD: „Pentru România, cărbunele din Gorj este VITAL”

  Amendamente la Ordonanța Decarbonării! Parlamentarii gorjeni au cerut modificarea documentului, ce vizează în mod direct activitatea Complexului Energetic Oltenia. Deputatul Mihai Weber spune că amendamentele la ordonanță prevăd ca CEO să rămână funcțional și după 2032, în rezervă, dar apt pentru a fi pus în funcțiune în orice moment, în situații de criză majoră.

  Parlamentarii PSD de Gorj sunt cei care au adus amendamente Ordonanței Decarbonării. Printre modificările făcute se numără și solicitarea ca energia pe cărbune să rămână la dispoziția Sistemului Energetic Național, chiar dacă se vor deschide noi capacități pe gaz.

  „Pentru România, cărbunele din Gorj este VITAL. Împreună cu colegii parlamentari Cristinel Rujan și Claudiu Manta, am depus mai multe amendamente la Ordonanța Decarbonării, extrem de importante pentru producătorii de energie pe bază de cărbune, în special pentru Complexul Energetic Oltenia, și, în definitiv, importante pentru toți românii!
  Cele mai importante amendamente se referă la:

  -Renegocierea Planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, respectiv a capitolului Energie din PNRR;

  -Crearea unui cadru care să permită continuarea activității la unitatea economică producătoare de energie și după anul 2032;

  -Nu se va închide nimic nici după ce noile capacități vor fi gata să producă energie;

  -Toate capacitățile pe bază de cărbune rămân la dispoziția SEN, apte să producă energie în orice moment, în acest timp fiindu-le asigurată mentenanța și personalul necesar pentru funcționare.
  Datorită acestor amendamente, înlăturăm pericolele la care ne expune textul inițial al ordonanței, acelea de a rămâne fără surse interne în momente de criză majoră, cum este cel în care ne aflăm!”, a transmis deputatul PSD, Mihai Weber.Cariera

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: