spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăPoliticDeputat: “Toate răspunsurile pentru CEO trebuie căutate la Ministerul Energiei”

  Deputat: “Toate răspunsurile pentru CEO trebuie căutate la Ministerul Energiei”

  Deputatul PSD de Gorj Mihai Weber solicită reprezentanților PNL să își asume soarta Complexului Energetic Oltenia (CEO). Parlamentarul s-a săturat de modul cum e gestionată compania de către Ministerul Energiei și trage un nou semnal de alarmă.
  Mihai Weber se află printre cei care au solicitat, în permanență, renegocierea planului de restructurare, trimițându-l public pe Virgil Popescu la Bruxelles. Ministerul Energiei pare, însă, să aibă alte planuri, pentru că, foarte curând, CE Oltenia pune lacătul pe noi grupuri energetice și cariere. În loc nu se construiește nimic, ceea ce creează panică în rândul angajaților. Nicio veste despre renegocierea planului de restructurare, nicio asumare din partea PNL. Deputatul de Gorj critică modul în care liberalii acționează.
  „E un aspect pe care mulți îl trec cu vederea, Ministerul Energiei este de ani de zile condus de PNL. Conducerea Ce Oltenia este de ani de zile realizată de membrii din PNL. Programul de restructurare, făcut în 2019-2020, este realizat sub oblăduirea PNL. De ce să încercăm să aruncăm pisica în altă curte? Asumă-ți acest lucru! Cine face politica energetică a României? Ministerul Energiei! Atunci toate răspunsurile trebuie căutate acolo!”, a declarat Mihai Weber la Radio Infinit.
  Liderul social-democraților de la Gorj își menține ideea că, înainte ca unitatea să fie pusă pe butuci, ar trebui realizate investițiile promise de Virgil Popescu.
  „Hai să facem! Da, de acord! Construim noi capacități, le modernizăm, aducem contribuția proprie, nu se opune nimeni la construirea acelor parcuri fotovoltaice, a acelor grupuri pe gaz,dar când? Haideți să construim noi capacități de producție și în Gorj și, apoi, să le trecem în rezervă sau conservare pe cele vechi. Pentru a trece un grup în conservare trebuie să existe un minim de personal care să-l deservească, să existe cariera care să asigure combustibilul necesar, elemente financiare pentru mentenanță. Trebuie să se facă niște corelări asupra unor modificări cerute de Comisia Europeană.”, a mai declarat Weber.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: