Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Magistrații bulgari au amânat pronunțarea unei decizii privind extrădarea pentru 8 iunie, iar Elena Udrea rămâne în arest, anunță g4media.ro.

Curtea de Apel Sofia se va reuni pe 8 iunie, de la ora 15.00, în dosarul privind cererea de extrădare în România a Elenei Udrea. Decizia de amânare a fost luată în cursul ședinței de miercuri, deoarece mai multe documente legate de acest caz au fost trimise de România la instanța bulgară cu mai puțin de 24 de ore înainte de ședință. „Este necesar ca materialele relevante să fie traduse în limba bulgară și acesta este motivul amânării cauzei”, potrivit magistraților bulgari.

De asemenea, Curtea de Apel a refuzat să schimbe măsura „arestului preventiv” impusă Elenei Udrea, după ce a fost arestată în Bulgaria, în urmă cu mai bine de o lună. Magistrații au arătat că termenul rezonabil de analiză a dosarului de extrădare a acesteia nu a fost încă depășit, iar dacă dosarul poate fi soluționat în curând, modificarea măsurii nu se justifică.

Fost ministru al Turismului și omul „de casă” al lui Traian Băsescu- fost președinte al României, Elena Udrea spune că este vorba despre un dosar politic. Ea este arestată în dosarul „Gala Bute”.