spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesFilip l-ar vrea pe Liviu Andrei deputat pe Colegiul 5

  Filip l-ar vrea pe Liviu Andrei deputat pe Colegiul 5

  Organizaţia PD-L Gorj va stabili lista cu viitorii candidaţi la alegerile parlamentare în luna noiembrie, tot atunci fiind anunţate şi posibilele candidaturi pentru alegerile locale de anul viitor. PD-L va clarifica situaţia prefectului Liviu Andrei privind o eventuală candidatură a sa la alegerile parlamentare din 2012.

  Conducerea Partidului Democrat-Liberal filiala Gorj va stabili lista cu viitorii candidaţi la alegerile parlamentare în luna noiembrie. Anunţul a fost făcut de către prim-vicepreşeidntele PD-L Gorj, Dorin Filip, în cadrul unei conferinţe de presă a partidului. Tot în noiembrie, PD-L va clarifica situaţia prefectului Liviu Andrei privind o eventuală candidatură a sa la alegerile parlamentare din 2012. În ultima perioadă, Liviu Andrei şi-a declarat interesul de a candida pentru un post în Camera Deputaţilor, renunţând, astfel, la calitatea de prefect, funcţie apolitică. Dorin Filip şi-a anunţat susţinerea politică faţă de Liviu Andrei, dacă democrat-liberalii gorjeni vor valida candidatura sa. Filip a declarat că, în luna noiembrie, se va stabili lista cu posibilii candidaţi la alegerile organizate anul viitor. „Când am avut nevoie de sprijin pentru menţinerea Spitalului din Rovinari nu am avut niciun deputat sau senator din partea PD-L pe colegiul în care se află oraşul pe care-l conduc. Domnul Vasile Popeangă e de la PSD, iar sprijin am primit de la senatorul Ion Ruşeţ şi de la prefectul Liviu Andrei. Din cauza înţelegerilor politice, care au avut loc în timpul alegerilor din 2008, PD-L nu a reuşit să scoată un parlamentar pe Colegiul 5, sper ca din 2012 să nu mai existe aceste înţelegeri politice între partide. În PD-L sunt oameni foarte buni, dar depinde ce decizie va lua BPJ în noiembrie. Deocamdată, nu am discutat despre aceste probleme”, a declarat democrat-liberalul Dorin Filip.

  Andrei: „Voi face ce-mi va cere partidul”

  În 2008, Liviu Andrei a pierdut alegerile pentru Senatul României, însă, a declarat că intenţionează să candideze din nou la Parlamentare, de această dată pentru un post de deputat. Andrei este dispus să renunţe la scaunul de prefect, dorind să activeze din nou în PD-L. „Depinde de centru ce decizie va lua în privinţa prefecţilor care vor să facă şi politică, sunt mai mulţi în ţară. După ce se va stabili la centru va trebui să avem o discuţie la nivelul judeţului cu conducerea partidului. Dacă se va ajunge la concluzia că partidul care nevoie de mine să plec de la Prefectură şi să candidez voi executa ordinul, iar dacă va spune să rămân la Prefectură să organizez alegerile la fel ca până acum voi face acest lucru. Am fost susţinut de partid şi îmi voi duce mai departe punctul de vedere politic, dacă va fi”, a concluzionat Liviu Andrei, prefect de Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: