spot_img
13.3 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăNationalIohannis a vorbit în germană la o festivitate culturală din Transilvania

  Iohannis a vorbit în germană la o festivitate culturală din Transilvania

  Președintele României, Klaus Iohannis a vorbit, parțial, în germană, în discursul ţinut duminică, 31 iulie, la festivalul ”Săptămâna Haferland” dedicat culturii săseşti din Transilvania. Mesajul său a avut două semnale: acela că România va continua să apere drepturile și interesele minorităților sale și că jumătate din membrii Guvernului, în frunte cu primul ministru, Nicolae Ciucă, sunt prezenți în sală.

  ”România va continua să apere drepturile şi interesele minorităţilor sale şi să depună eforturi pentru a construi o societate cât mai incluzivă şi tolerantă. Crezul european – Unitate în diversitate – este întărit de evenimente precum cel la care participăm astăzi. Niciodată, nicio dezbatere nu va putea să înlocuiască – şi cu atât mai puţin să deterioreze – relaţiile armonioase cădite, în timp, între români şi cei cu care aceştia au împărţit vicisitudinile istoriei şi cu care acum îşi construiesc destinul european”, a adăugat Klaus Iohannis.

  La a zecea ediţie a Festivalului Cultural ”Săptămâna Haferland” participă, pentru prima dată şi premierul Nicolae Ciucă, alături de acesta aflându-se mai mulţi membri ai Cabinetului.

  În acest context, şeful statului l-a felicitat pe premier pentru faptul că a adus ”aproape jumătate” dintre membrii Guvernului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: