spot_img
23.5 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 9, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesLider politic: „Demersul împotriva ministrului Muncii este praf aruncat în ochii românilor”

  Lider politic: „Demersul împotriva ministrului Muncii este praf aruncat în ochii românilor”

  Președintele Organizației Județene PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a luat atitudine față de cei care au inițiat moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, ce a fost dezbătută, luni, în Camera Deputaților. Parlamentarul ține să le amintească semnatarilor de la USR că ministrul lor, ce conducea ministerul în fosta guvernare de dreapta, a fost cel care a blocat creșterea pensiilor până în 2070, pentru aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență, iar Budăi este cel care a făcut demersuri pentru rezolvarea problemei.

  Camera Deputaţilor a dezbătut luni moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, depusă de 56 de parlamentari USR şi neafiliaţi aparţinând Partidului Forţa Dreptei, votul urmând să fie dat marţi. Deputatul Weber spune că demersul este unul pur politic, menit să abată atenția de la faptele USR-ului din vremea când a fost la guvernare.

  Deputatul Mihai Weber îi pune la colț pe USR-iști

  „Demersul împotriva ministrului Muncii este o acțiune pur politică, fără fundament real și argumente solide, care are ca unic scop distragerea atenției de la situația reală privind sistemul de Pensii gândit de USR. Acest praf aruncat în ochii românilor nu poate ascunde modul dezastruos în care fostul ministru Ghinea a negociat PNRR.” a declarat deputatul Mihai Weber.

  Parlamentarul este consternat de faptul că s-a depus moțiune de cenzură tocmai de către USR împotriva ministrului care a făcut demersuri pentru a elimina din PNRR blocarea creșterii pensiilor până în 2070, operă a fostului ministru USR-ist.

  „Cum să depui moțiune împotriva celui care a făcut toate diligențele pentru a elimina din PNRR obligativitatea respectării procentului privind pensiile, de 9,4% din PIB până în 2070, ceea ce ar fi similar cu sărăcie și nedreptate pentru părinții și bunicii noștri, știind că ești vinovat de întreaga situație? Trebuie menționat faptul că moțiunile simple depuse împotriva miniștrilor nu au caracter obligatoriu, fiind doar un instrument prin care este atrasă atenția asupra situației.” a mai declarat liderul PSD Gorj, Mihai Weber.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!