spot_img
12.7 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăPoliticLudovic Orban, despre alegerile parţiale: „Aşteptăm ca actualul Guvern să nu facă...

  Ludovic Orban, despre alegerile parţiale: „Aşteptăm ca actualul Guvern să nu facă ce a făcut Guvernul Ponta”

  Ludovic OrbanLudovic Orban a afirmat la Târgu-Jiu că sunt şanse reale ca viitorul primar al municipiului să fie liberal. Acesta şi-a arătat susţinerea faţă de Marcel Romanescu, candidat PNL pentru Primăria Târgu-Jiu, însă are temeri în ceea ce priveşte organizarea alegerilor de către Guvernul Grindeanu. „Dacă într-un termen rezonabil Guvernul nu emite hotărârea de Guvern privind organizarea alegerilor, vom acţiona pe calea justiţiei pentru a-i obliga să facă acest lucru pentru că este o gravă afectare a principiilor democraţiei în aceste comunităţi locale, să ţii să conducă primăria nişte oameni care nu au fost aleşi”, a declarat Ludovic Orban.

  Acesta speră ca Guvernul să demareze cât mai curând procedurile pentru organizarea alegerilor parţiale în localităţile în care primarii au obţinut un mandat de parlamentar şi au renunţat la funcţia de primar. „Aşteptăm ca acest Guvern să nu facă ce a făcut Guvernul Ponta care a refuzat să organizeze alegeri în multe situaţii, deşi existau hotărâri judecătoreşti definitive. Nu este doar Târgu-Jiul în această situaţie, există câteva zeci de localităţi în ţară. Este absolut necesar ca cetăţenii să fie chemaţi să îşi aleagă primarul legitim. Dacă într-un termen rezonabil Guvernul nu emite hotărârea de Guvern privind organizarea alegerilor, vom acţiona pe calea justiţiei pentru a-i obliga să facă acest lucru pentru că este o gravă afectare a principiilor democraţiei în aceste comunităţi locale să ţii să conducă primăria nişte oameni care nu au fost aleşi. Dacă refuză, în ultimă instanţă, vom formula inclusiv plângeri penale împotriva membrilor Guvernului care refuză cu rea credinţă să organizeze alegeri”, a precizat liberalul Ludovic Orban.

  În ceea ce priveşte candidatul PNL la primăria Târgu-Jiu, Ludovic Orban şi-a arătat susţinerea faţă de Marcel Romanescu. „Sunt şanse reale pentru a fi un primar liberal. Marcel Romanescu este o persoană pe care o cunosc, în care am încredere şi pe care îl susţin în mod evident şi vor fi alături de el în această campanie pentru a încerca să-i convingem pe locuitorii din Târgu-Jiu să opteze pentru un primar liberal”, a mai spus Orban.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: