spot_img
11.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, februarie 24, 2024
Altele
  AcasăSocialCompetiție acerbă la Festivalul Național de Folclor al Copiilor „Filofteia Lăcătușu”

  Competiție acerbă la Festivalul Național de Folclor al Copiilor „Filofteia Lăcătușu”

  festival filofteiaPe 4 martie se va organiza o nouă ediție a Festivalului Național de Folclor al Copiilor „Filofteia Lăcătușu”, în cadrul evenimentului urmând să își dea concursul un număr de 30 de copii din mai multe zone ale țării. Spectacolul va debuta de la ora 12:00 la Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu” din Horezu.

  Anul acesta se comemorează patru decenii de la trecerea în eternitate a artistei Filofteia Lăcătușu, fost prim solist al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. „La acest festival vor participa 30 de copii care au trecut prin trei preselecții, organizat la Târgu Jiu, Balș și Horezu. La aceste au participat domnii Emil Lăcătușu și Nicu Fîciu. Au fost, initial, 69 de concurenți, dar au fost selectați cei 30 care vor intra în concurs, ei fiind din Gorj, Ialomița, Hunedoara, Dolj, Vâlcea și Mehedinți”, a precizat Radu Popovici, regizorul ethnic și artistic al evenimentului.

  La debutul înscrierilor pentru acest eveniment, publicistul Dorin Brozbă a anunțat că pe scena festivalului, cu această ocazie, vor urca mai mulți artiști, printre care se află și Nina Predescu, Nicoleta Lăcătușu, Maria Corlan Mischie, Emilia Dragotoiu Nanu, Angelica Mirea, Neluțu Trandafir, Luiza Ciudin, Roxana Croitoru, dar și alții.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: