spot_img
Altele
  AcasăPoliticMinistrul Energiei, dezinformat pe tema aplicării Legii 197

  Ministrul Energiei, dezinformat pe tema aplicării Legii 197

  După ce a confundat Valea Jiului cu Târgu Jiul, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, influențat de colegii de partid, a pus aplicarea Legii 197/2021, care reduce vârsta de pensionare a minerilor și energeticienilor pentru condițiile speciale de muncă, în sarcina Ministerului Muncii, deși cu asta trebuie să se ocupe Casa Națională de Pensii.

  Ministrul Burduja, liberal fiind, a preferat să reia afirmațiile colegilor săi de partid și să mute responsabilitatea aplicării Legii 197 la Ministerul Muncii, care e condus de PSD, pentru a nu critica în fața oamenilor Casa de Pensii, care e condusă de PNL.

  Deputatul PSD de Gorj Mihai Weber afirmă că atât el cât și colegii săi sunt dispuși să sprijine orice demers favorabil aplicării Legii 197, însă după ultima vizită de la Gorj, președintele Casei Naționale de Pensii nu a mai făcut nici un pas și nu a solicitat sprijinul Parlamentului.

  ”A fost oarecum influențat. De multe ori și domnul ministru s-a pierdut ca locație. În Valea Jiului îl omagia pe Brâncuși. Probabil, i s-au dat niște răspunsuri la posibile întrebări și nu cunoaște detaliile. Este cât se poate de clar. Această lege își produce efectele. Este cât se poate de clar că această lege trebuie aplicată. Metodologia acesteia trebuie trimisă tuturor Caselor Județene de Pensii din țară de către Casa Națională de Pensii. Casa Națională de Pensii dacă are nevoie de un sprijin, la vizita din Gorj președintele Casei Naționale a spus că trebuie refăcut softul, eu nu știu să fi existat vreo solicitare de armonizare a unor acte normative, sau nu știu dacă s-a modificat softul respectiv, sigur, demarăm orice fel de demers dar haideți să ne spună ce trebuie”, a declarat deputatul Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: