spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăNationalPreședintele UDMR, despre proiectul lui Iohannis: „Nu trăim în România educată”

  Președintele UDMR, despre proiectul lui Iohannis: „Nu trăim în România educată”

  Vicepremierul şi preşedintele UDMR Kelemen Hunor afirmă că nu simte că trăieşte în „România educată”, anunță stiripesurse.ro. El subliniază importanţa acordării unor salarii mari profesorilor.

  „Nu trăim în România educată. Cariera dascălilor trebuie foarte, foarte bine gândită. Nu poţi să subfinanţezi educaţia, sigur, nu poţi să creşti de la o zi la alta, dar dacă suntem conştienţi de provocările societăţii actuale şi de viitor, atunci trebuie să plăteşti profesorul, trebuie să plăteşti învăţătorul. Ăsta nu spun că e primul lucru, fiindcă sunt multe lucruri care trebuie făcute în acelaşi timp, dar nu poţi să dai pentru un profesor care intră după facultate în şcoală 2.800-2.900-3.000 de lei. Cum să stea ăla, într-o comunitate mai mică, în faţa poliţistului care are 7-8.000 de lei? Nu spun că trebuie să iei de la poliţist, dar… aţi văzut, poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare. Am generalizat şi eu şi nu e aşa, dar dascălul trebuie plătit bine, dacă vrei să rămână”, a adăugat viceprim-ministrul.

  Întrebat, marți, de jurnaliști, la o conferință de presă, dacă proiectul său  „România educată” a fost sortit eșecului, președintele țării, Klaus Iohannis, a declarat că acesta nu a început, încă.

  Asta, deși au trecut 6 ani și jumătate de când a fost anunțat, pe 24 ianuarie 2016, la aniversarea celor 157 de ani de la Unirea Principatelor Române și puțin peste un an de la preluarea mandatului de Președinte al României, când Klaus Iohannis anunța proiectul său de mandat: România Educată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: