spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
  AcasăPoliticPriorităţile lui Cârciumaru pentru atragerea investitorilor

  Priorităţile lui Cârciumaru pentru atragerea investitorilor

  Actualul primar al municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, are în programul său electoral pentru mandatul 2012-2016 proiecte pentru atragerea investitorilor în oraşul lui Brâncuşi. Cârciumaru promite că va sprijini iniţiativa privată, prin toate căile şi metodele prevăzute de lege, în scopul atragerii în municipiu de investitori care să dezvolte afaceri de succes, cu înfiinţarea de noi locuri de muncă şi valorificarea superioară a rezervelor locale. De asemenea, în viitor, se va urmări atragerea de investitori din oraşele cu care Târgu-Jiul este înfrăţit în Italia, Germania, Turcia sau Bulgaria, care să creeze noi locuri de muncă în municipiu şi va oferi sprijin investitorilor din municipiul nostru pentru contactarea oficialităţilor din oraşele înfrăţite, în scopul dezvoltării afacerilor lor.

  Totodată, organizarea unei comunităţi urbane cu localităţile învecinate cu municipiul în scopul identificării de noi terenuri pentru dezvoltarea de investiţii private mari şi dezvoltării serviciilor oferite prin societăţile publice, obţinându-se noi locuri de muncă la Aparegio, Transloc sau Edilitara. Actualul primar, Florin Cârciumaru, îşi doreşte să se reducă permanent durata de eliberare a documentelor solicitate de către investitori şi consultanţă în întocmirea acestor documente. În acelaşi timp, se va asigura transparenţa totală a lucrărilor, serviciilor şi achiziţiilor efectuate de Primăria Târgu-Jiu, în scopul oferirii egalităţii de şanse tuturor celor interesaţi în vederea participării la procedurile stabilite de lege în acest domeniu.

  Cârciumaru, la dispoziţia investitorilor

  Florin Cârciumaru afirmă că va pune la dispoziţia investitorilor interesaţi toate informaţiile solicitate de aceştia, în ceea ce priveşte domeniul public şi privat, impozitele şi taxele locale, direcţiile de dezvoltare ale municipiului, prevederile hotărârilor de consiliu, în scopul interesării acestora de a investi în municipiul Târgu-Jiu. Edilul Florin Cârciumaru nu a uitat nici de parteneriatele public-private, acolo unde este cazul, pentru accesarea şi obţinerea de fonduri pentru impulsionarea procesului investiţional în Târgu-Jiu. Primarul din Târgu-Jiu va susţine, în perioada următoare, un demers pentru protejarea şi sprijinirea şi a actualilor investitori locali, ale căror investiţii durează mult mai mult decât cele străine. În mandatul următor, Florin Cârciumaru va promova mai mult imaginea municipiului în mediul de afaceri românesc şi internaţional, cu popularizarea resurselor umane şi materiale de care dispune, în vederea atragerii de noi investiţii.

  Turismul, alternativa lui Cârciumaru

  În mandatul 2012-2016, Florin Cârciumaru susţine lansarea unei strategii pe termen mediu şi lung, privind transformarea municipiului Târgu-Jiu într-o destinaţie turistică deschisă, având la bază Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, dar şi posibilităţile reale de a extinde oferta privind turismul cultural, cu cele care pot include turismul de aventură, turismul rural şi turismul ecumenic. Acest demers urmăreşte dezvoltarea economică şi promovarea oraşului, precum şi crearea de noi locuri de muncă într-un domeniu insuficient exploatat. În următoarea perioadă, Florin Cârciumaru şi echipa sa de consilieri locali vor începe demersurile pentru declararea municipiului Târgu-Jiu drept capitală culturală europeană, după modelul Sibiu. Pe de altă parte, primarul Florin Cârciumaru are în plan înfiinţarea unei instituţii care să aibă drept obiect de activitate elaborarea şi realizarea programelor şi proiectelor turistice, promovarea acestora şi, implicit, a municipiului Târgu-Jiu. Pe lista de priorităţi a primarului în viitorul mandat se află şi realizarea de parteneriate stabile cu ambasadele acreditate în România şi marile agenţii de turism tour-operatoare, având drept scop promovarea ofertei noastre turistice, precum şi punerea în aplicare a unor proiecte de colaborare care să consolideze identitatea de oraş deschis turismului în general şi turismului cultural în special, pentru municipiul Târgu-Jiu. În continuare, echipa edilului Florin Cârciumaru urmăreşte accesarea proiectelor europene, care pot sprijini realizarea infrastructurii necesare pentru a face din Târgu-Jiu un oraş accesibil, interesant şi definit ca punct de interes turistic, atât pentru turiştii români, cât şi pentru cei străini.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: