spot_img
16.8 C
Târgu Jiu
marți, iunie 6, 2023
Altele
  AcasăPoliticPropunerile PSD pentru criza facturilor

  Propunerile PSD pentru criza facturilor

  Oficialii anunță măsuri de sprijin, pentru populație, în privința facturilor umflate la gaze și energie. Printre acestea se numără plafonarea prețului la energie și gaz la o valoarea mai mică decât cea stabilită anul trecut, dublarea volumului pentru care prețul este compensat și reducerea TVA-ului la 5%.

  „PSD a reușit impunerea în coaliție a unui set de măsuri, aplicabile de la 1 februarie 2022, care să ducă RAPID la o scădere a facturilor la energia electrică și la gaze, până la un nivel care să fie suportabil atât pentru populație, cât și pentru agenții economici.
  Pe termen scurt, măsurile propuse de PSD prevăd:
  – plafonarea prețului energiei electrice active la 0,308 lei/kwh, acordându-se, totodată, o compensație de 0,29 lei/kwh și un TVA redus la 5%;
  – plafonarea prețului gazelor la 0,2 lei/kwh, aplicându-se și o compensație de 0,06 lei/kwh, dar și un TVA redus la 5%;
  – creșterea pragului de consum lunar pentru care se aplică plafonarea la 500 kwh/lună, la electricitate, și la 400 mc/lună la gaze.
  În ceea ce privește economia și infrastructura critică (școli, spitale, instituții de cultură etc.), pentru perioada 1 februarie -1 mai 2022, măsurile se referă la:
  – plafonarea prețului final al energiei electrice la 0,700 lei/kwh, cu TVA de 5% inclus;
  – plafonarea prețului final al gazelor la 0,300 lei/kwh, cu TVA de 5% inclus.
  Facturile trebuie să fie SUPORTABILE și trebuie să poată fi PLĂTITE!”, a transmis liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: