spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăPoliticRăspunsul liderului PSD Gorj la solicitările protestatarilor din CEO

  Răspunsul liderului PSD Gorj la solicitările protestatarilor din CEO

  Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, le cere protestarilor din Piața Prefecturii să aibă răbdare ca noua lege votată pentru reducerea vârstei de pensionare a angajaților din CE Oltenia să fie interpretată de Casa Națională de Pensii. Politicianul susține că este posibil ca în urma analizei făcute de oficialii, noul act normativ să acopere și aceste cerințe, solicitate în spațiul public de sindicaliști.

  „Noi am pus la punct o lege pe care și-au dorit-o toți liderii de sindicat. Eu nu m-aș lansa în tot felul de speculații până când legea nu va fi interpretată de Casa Națională de Pensii. Se poate să fie interpretări diferite, putem să discutăm și de asimilarea acelei perioade. Noi am modificat o lege, sunt alte legi care modifică legea fundamentală a pensiei. Trebuie să înțeleagă că acele acte subsecvente își produc efectul în momentul în care se modifică ceva. Dacă te uiti doar la un capitol din lege constați că, poate, lucrurile poate nu stau asa. Dar, legea trebuie gândită în totalitate, în momentul în care se face o modificare, o completare a unei anumite legi și, aici mă refer la legea fundamentală, Legea 263, Legea Pensiilor, se pot produce și anumite efecte. Adică datoriile pe care trebuia să le dea angajatorul pentru a fi asimiltate anumite condiții speciale. Eu zic să nu își piardă speranța pentru că nu li se va fura niciun drept. Noi, PSD, când am promis ceva, ne-am ținut de cuvânt”, a transmis liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber.

  Weber amintește și de legea inițiată în urmă cu trei ani, de care beneficiază, în prezent, câțiva mii de angajați ai CE Oltenia. „Tot noi, PSD, în urmă cu trei ani de zile, am inițiat și votat un proiect de lege prin s-au câștigat, la fiecare an lucrat în condiții grele, câteva luni. Am demonstrat că suntem alături de oameni și îi spijinim și îi respectăm pentru condițiile grele în care își desfășoară activitatea”, a mai transmis parlamentarul de Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: