spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăPoliticSenatorul Iordache s-a dus să verifice cum fac elevii practică

  Senatorul Iordache s-a dus să verifice cum fac elevii practică

  Un grup de elevi aflați în practică, la o firmă privată, s-au trezit, în zona de lucru, cu senatorul Ion Iordache.

  Parlamentarul nu a venit, în fața tinerilor al cărui viitor este nesigur, cu soluții pentru integrarea lor pe piața muncii, ci i-a încurajat pe cursanți să își continue drumul ales.

  În Gorj, ca și în țară, este nevoie de specialiști, construcțiile fiind principalul domeniu afectat de lipsa forței de muncă, însă joburile de acest fel se dovedesc a fi, de cele mai multe ori, sezoniere, de aici lipsa de interes a celor care prefera drumul străinătății.

  Deputatul de la Forța Dreptei, cel care a deținut și o firmă în domeniul construcțiilor, a mers să verifice modul de instruire al viitorilor absolvenți de școală profesională. Se declară mulțumit și plin de speranță chiar dacă tinerii din ziua de azi își găsesc cu greu un loc de muncă.

  “Învățământul profesional din România se confruntă cu multe probleme și, din cauza asta, ne vom trezi, peste câțiva ani, fără specialiști în domenii esențiale, cu meserii dispărute și într-o criză a forței de muncă pe care greu o vom combate.

  Companiile pot genera o schimbare fundamentală, dacă aleg să se implice dincolo de interesul lor financiar pe termen scurt. Un învățământ profesional dual performant ar putea pune la dispoziția României și a mediului de afaceri angajați bine pregătiți și ar putea rezolva foarte multe dintre problemele sociale și economice existente. Astăzi m-am întâlnit cu un grup de liceeni care fac practică la o companie privată și care învață să-și facă meseria de la specialiști.

  I-am încurajat să continue pe drumul ales și m-au asigurat că-și doresc să obțină un loc de muncă în țară, în domeniul pentru care se pregătesc. Un parteneriat încheiat între Liceul Tehnologic Turceni, Centrul de Calcul Târgu Jiu și companii din Gorj funcționează cu rezultate foarte bune atât pentru elevi, cât și pentru companiile implicate și acest exemplu ar trebui urmat în toate liceele din județ.

  • Felicit conducerea Liceului Teoretic Turceni pentru implementarea acestui proiect și pentru că a înțeles că există soluții pe care le putem aplica, fiecare în domeniul lui de activitate, atunci când dorim să ne onorăm meseria!” a declarat senatorul în urma vizitei oficiale.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: