spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesWeber, anunț despre dosarele minerilor depuse la Casa de Pensii

  Weber, anunț despre dosarele minerilor depuse la Casa de Pensii

  Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, susține că este chestiune de zile până când softul, necesar introducerii dosarelor depuse de angajații CE Oltenia pentru pensionare, va putea fi folosit. Parlamentarul afirmă că și la această oră sunt introduse în sistem datele însă procedura este greoaie, totul fiind calculat manual.

  Se lucrează deja la deciziile de pensionare pentru mineri și energeticieni, pe Legea nr.74/2022. Chiar și fără soft, dosarele sunt luate la mână pentru prelucrarea lor.  „Legea nu este blocată din cauza factorului uman ci datorită inexistenței softului. Am avut și o discuție cu ministrul Muncii și cu directoarea Casei de Pensii. De aici, de la Gorj, a fost făcută o informare a detaliilor la zi. Cred că e chestie de zile, pentru că e o firma care a licitat, prin procedura specifică, și trebuie pus la dispoziție. Cei de la Casa de Pensii își fac treabă. Peste 4000 de cereri au fost depuse și dacă nu se realizează acest soft procedura clasica de efectuarea unui dosar de muncă e destul de grea. Pe săptămână nu pot să fie mai multe de 100 de dosare. Sunt perioade care trebuie introduse, ulte cifre, adeverințe etc. În multe situații nu existau adeverințele necesare, dar, e chestiune de zile, până se va rezolva situația. Au început deja să lucreze manual. În ordinea depunerii cererilor se fac dosarele”, a declarat Mihai Weber.

  „Este tardiv„

  În ceea ce privește solicitările celor care ies din nou în stradă, deputatul Weber a transmis că „eu cred că am făcut tot ce e omenește posibil pentru a nu exista nemulțumiri. Am chemat toți liderii minerilor la minister și le-am spus care este forma legii și au avut la dispoziție o lună și jumătate să facă modificări. Nefiind niciun fel de solicitare, am tras concluzia că nu își doresc altceva. Ambele legi au fost făcute cu consultarea minerilor.  Dacă au avut posibilitatea să vină, să schimbe ceva, acum e tardiv să vii să spui că vrei să mai faci ceva. Discuțiile sunt inutile! Eu cred că această lege va mulțumiți pe marea majoritate. Vor mai fi și cârcotași dar cred că nu ar trebui să mai existe discuții”.

  Te-ar mai putea interesa

  3 COMENTARII

  1. Foarte bine domnul deputat.Anunțul, daca va aparține este încurajator. Dar…..dacă este asa,și se lucrează cum spuneti 100 de dosare pe săptămână ,cum după 2 luni de la publicarea legii 74 in MO nu a apărut nici o decizie de pensionare?Chiar nici un dosar?în 2 luni.Da,este adevărat procedura este greoaie sa înmulțești, sa calculezi sa împarti apoi sa inmultesti 1,48 cu 1.41 coeficientul de corecție, dar….chiar nici o decizie după 2 luni?Mmmmmm. Parcă ceva nu se leagă.

   • Eu lucrez într-o termocentrală și, conform legii, am depus dosarul de pensionare in data de 14martie! Înainte de a intra pe făgaș legea respectivă! Și încă aștept un răspuns de la Casa de Pensii din Vâlcea!

  2. Adeverinta este o metoda de amânare și de a pune oamenii pe drumuri .O chichița a legi pe care o folosește CNP pentru ca poate.Dacă în carnetul de munca este scris înainte de anul 2001 de către inspectoruI de personal de la vremea respectiva ca angajatul a lucrat în gr 2 în perioada de , în procent de, în meseria de sa zicem sudor la cariera x sau mina y este clar ca este o metoda de a pune oamenii pe drumuri sa caute pe la arhive ca sa duca o adeverinta care confirma ce este scris în cartea de munca.Bun.Au dus oamenii și adeverinta.Softul.Softul dom’le nu este softul.Numai bazaconii care amână un drept al oamenilor cu scopuri politice meschine de partid și de grup.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: