spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăPoliticWeber: “CEO nu poate să suporte prețul certificatelor de CO2, statul trebuie...

  Weber: “CEO nu poate să suporte prețul certificatelor de CO2, statul trebuie să intervină obligatoriu!”

  “Guvernare de dreapta nu face decât să amplifice stările de nemulțumire și să genereze foarte multe nemulțumiri în toate domeniile sociale”, sunt criticele lansate în spațiul public de social-democrați după mai multe luni de proteste în stradă. Situația din Hunedoara crează tensiuni și la Gorj. Mihai Weber susține că statul ar trebuie să intervină, cât mai poate, pentru salvarea CE Oltenia.

  Liderul PSD Gorj critică pasivitatea de care dă dovadă Guvernul în privința planului de restructurare de la CE Oltenia. “Nu aș vrea să fiu așa de pesimist, dar uitați-vă cum evoluează lucrurile. Până la urmă a fost nevoie ca oamenii să își pună în pericol viața, să recurgă la măsuri extreme, pentru a-și primi banii, salariul. Munca lor depusă, trebuie să fie plătită. În orice stat european, în orice țară civilizată, un om care muncește trebuie să fie plătit pentru munca depusă. Nu contează că ești angajat într-un domeniu anume, ca cel energetic, sau în alt domeniu. Vedem că lucrurile merg într-o direcție total greșită, că această guvernare de dreapta nu face decât să amplifice stările de nemulțumire și să genereze foarte multe nemulțumiri în toate domeniile sociale. Au luat-o exact pe calea pe care România și alte țări europene au mai parcurs-o acum 10 ani de zile, calea austerității. Cei de la CEO ar trebui să aibă o speranță, un program, un viitor, o perspectivă. Dacă noi stăm și depindem de aprobarea acelui plan de restructurare, care, uitați-vă că trec săptămânile și nu mai apare, dimpotrivă, ni se trimit tot felul de clarificări. Această notificare, această investigare, se traduce că există ceva acolo care nu e bine susținut. Despre ce să vorbim, că nu există o perspectivă, iar oamenii se uită cu îngrijorare”, a transmis Mihai Weber.

  Sume prevăzute în bugetul pe 2021

  În condițiile actuale CE Oltenia nu poate asigura plata certificatelor de CO2. Parlamentarul PSD susține că statul ar putea să intervină printr-un sprijin financiar. “Statul trebuie să intervină pentru a sprijini această unitate economică vitală pentru România și pentru sistemul energetic național. O spun cât se poate de clar, această unitate economică asigură lucrul cel mai de preț, pe care și-l dorește orice țară europeană și nu numai, respectiv independența energetică a României. Această unitate economică trebuie să fie sprijinită. Cu siguranță trebuie să existe o soluție ca aceste certificate de CO2, aferente producției anului 2020, să fie achiziționate până pe 30 aprilie anul acesta. Aici trebuie să intervină statul și să prevadă în bugetul pe 2021 suma necesară achiziționării sau diferenței pe care compania nu o poate suporta din resurse proprii. Noi când vorbeam de 20 și ceva de euro prețul certificatului acum doi ani, spuneam că e un preț uriaș. Ce să mai vorbim acum, când prețul a atins și 40 de euro pe certificatul de CO2. Categoric că din resurse proprii, CEO nu poate să suporte acest preț al certificatelor de CO2. De aceea, statul trebuie să intervină obligatoriu, astfel încât în aceste două luni de zile să asigure resursa bugetată necesară pentru a achiziționa aceste certificate de CO2”, a mai transmis deputatul PSD, Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: