spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesWeber : "Cum este posibil ca în România să se vândă termocentrale?!"

  Weber : „Cum este posibil ca în România să se vândă termocentrale?!”

  PSD critică vânzarea Termocentralei Mintia. Unitatea a fost vândută prin administrator judiciar, cu 91 de milioane de euro, după ce au fost investiţi în retehnologizare peste 200 de milioane de euro. Deputatul de Gorj Mihai Weber susține că aceeași soartă ar fi avut și CE Oltenia, dacă nu se intervenea.

  ” INCREDIBIL! Recent modernizată, Termocentrala Mintia le-a fost pusă pe tavă unor investitori străini. După ce a fost modernizată cu peste 200 de milioane de euro, Termocentrala Mintia a fost vândută cu doar 91 de milioane de euro. Ce garanții ne oferă conducerea Ministerului Energiei că noii investitori își vor onora obligațiile asumate? Mai mult, energia care ar trebui să se producă la Mintia pe ce piață va ajunge? Ce s-ar fi întâmplat cu Complexul Energetic Oltenia, dacă Ordonanța Decarbonării nu ar fi fost modificată în favoarea producătorilor autohtoni!? Probabil ce se întâmplă acum la Complexul Energetic Hunedoara.

  31 august este data până la care Ministerul Energiei trebuie să prezinte un plan pentru sezonul rece. Cum este posibil ca în România să se vândă termocentrale, în condițiile în care TOATE statele europene care au posibilitatea reiau la capacitate maximă producția de energie pe bază de cărbune? Asta însemnă lipsa unei viziuni de perspectivă privind protejarea producătorilor tradiționali de energie”, a transmis deputatul PSD de Gorj Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: