spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăPoliticWeber: "Este foarte clar, Legea 197 trebuie aplicată!"

  Weber: „Este foarte clar, Legea 197 trebuie aplicată!”

  Parlamentarul PSD, Mihai Weber, susține că nu există dubii, angajații CE Oltenia care îndeplinesc condițiile de pensionare, vor ieși la pensie. Problema adeverințelor trebuie discutată între instituțiile implicate pentru că oamenii să nu fie plimbați între Casa de Pensii și CE Oltenia.

  „Lucrurile sunt limpezite, casele de pensii așteaptă acele documente necesare în alcătuirea dosarului de pensionare. Cea mai importantă este acea adeverință din care reiese că angajatul a lucrat în condiții grele de muncă. Trebuie că angajatorul, la solicitarea fiecăruia, să elibereze acea adeverință. Adeverință nu poate fi emisă de Casele de Pensii. Eventual CAS să emită un anumit tip de adeverință, formulat tip, pe care compania sa o completeze. Din punctul meu de vedere, deciziile trebuie luate pentru un tip de adeverință. E foarte clar, Legea 197 trebuie aplicată! „, a transmis liderul PSD Gorj, Mihai Weber.

  Liderul PSD Gorj declară că pe lângă bucuria celor care vor pleca la pensie, rămâne un gol de specialiști în producție.

  „E problemă de personal, de resursă umană. Vom suferi după acei oameni calificați, specializați! E o chestie de neînțeles! Toți vrem să aflăm niște răspunsuri, sunt foarte multe firme care gravitează în jurul CE Oltenia și oamenii sunt speriați de închiderea companiei. Această este întrebarea pe care sindicatele trebuia să o pună ministrului Virgil Popescu, „Când se închide CE Oltenia?”, a mai declarat Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: