spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăPoliticWeber: „Nu există plan de rezervă la CEO. Este șocant că nu...

  Weber: „Nu există plan de rezervă la CEO. Este șocant că nu există o speranță”

  Liderul PSD Gorj îi acuză pe liberali că nu au fost în stare să conceapă o soluție de rezervă pentru CE Oltenia în cazul în care Comisia Europeană nu acceptă planul de restructurare propus. Mihai Weber susține că „este șocant că nu există o speranță pentru viitorul acestei companii care asigură traiul în Gorj”.

  S-a amânat, din nou, termenul la care se aștepta răspunsul Comisiei Europene în privința CEO. Oficialii companiei susțin că în jurul datei de 15 februarie vor avea un semnal în acest sens. În timp ce liberalii tac mâlc, social-democrații critică. Mihai Weber susține că putea fi construit un plan de rezervă. “Un plan de rezervă, sigur că în mod normal cu asta ar trebui să fii început societatea respectivă pentru că trebuie să iei în calcul orice scenariu posibil. În varianta de acum există doar două variante , în care acest plan de restructurare să fie aprobat de Comisia European și urmează niște etape, niște termene și anumite condiții de respectat, destul de grele pentru că orice etapă presupune alocarea unor resurse proprii, indiferent de situația aprobării acestui plan de restructurare trebuie să ne gândim sau să luăm în calcul că această societate trebuie să dispună de anumite resurse, o cantitate însemnată de resurse proprii, lucru care, după cum bine știți, nu prea există în această companie pentru că fiecare an aceeastă unitate economică trebuie să achiziționeze certificate CO2, povara fiscală fiind extrem de mare. Practic resursele proprii sunt insuficiente și atunci tot timpul, de-a lungul anilor, s-a apelat la tot felul de împrumuturi de sprijin. Cea de-a doua variantă, cea mai pesimistă, dar trebuie luată în calcul, este că acest plan de restructurare să nu fie aprobat de Comisia Europeană,și, atunci, în mod normal unitatea economică, Ministerul Energiei, conducerea acestei unități, factorii responsabili ar trebui să aibă un plan de rezervă. Ce se întâmplă în cazul în care acest plan de restructurare nu este aprobat? Ori un astfel de plan nu există! Eu cred că cu asta ar fi trebuit să înceapă, cu cel mai mai sumbru scenariu, dacă acest plan de restructurări nu este aprobat”, susține Mihai Weber.

  Sprijin pentru CEO

  Semnalele lansate de liderul PSD Gorj sunt acelea că nu s-a dorit o a doua variantă, de aici și emoțiile așteptării. Mihai Weber susține că în urmă cu doi ani, guvernarea PSD a lăsat pe masă un memorandum care putea fi pus în aplicare. “Noi, Gorjul suntem într-o zonă monoindustrială și trebuie să găsim o variantă pentru a dezvolta anumite zone, pentru a exista o alternativă la ceea ce se întâmplă acum. Șocant este că nu există o speranță pentru viitorul acestei companii. Acum doi ani de zile am lăsat pe masa Guvernului un memorandum care în niciun caz nu prevedea ca să existe un plan de restructurare aprobat de Comisia Europeană. În memorandumul respectiv se spunea că statul român trebuie să sprijine această unitate economică, unitate strategică, unitate importantă pentru sistemul energetic national, unitate care asigură ceea ce își dorește fiecare stat în parte, cel mai important lucru, independența energetică a statului respectiv”, a mai transmis liderul PSD Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: