spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăPoliticWeber: “Resursele naturale ale țării, furate pe față”

  Weber: “Resursele naturale ale țării, furate pe față”

  Veștile anunțate de parlamentarul USR Radu Miruță în privința minei de grafit de la Baia  de Fier capătă o nouă formă. La nivel national este vehiculată ideea înstrăinării resurselor și prădăuirea grafitului românesc. Societatea Naţională a Sării – Salrom, singurul producător de sare din România, interesată de mina de grafit de la Baia de Fier din judeţul Gorj, riscă să se rupă în bucăți, pentru că oficialii consideră că societatea care a fost privată de orice investiție pe linie de retehnologizare trebuie listată la Bursă.

  „Am stabilit cu cei din conducerea Salrom să se facă și o vizită la ceea ce acum este în conservare la grafitul de la Baia de Fier. Așteptăm rezultatele acestui studiu și vă garantez că situația cu grafitul de la Baia de Fier nu rămâne cum a rămas de 20 de ani, blocată, ci se va mișca ceva acolo”, anunța în urmă cu câteva luni deputatul USR, Radu Miruță.

  Vestea era primită la Gorj ca o luminiță de la capătul tunelului, doar că acum, presa națională vehiculează ideea unui joc murdar. EVZ.ro explică într-un material pe larg de ce există indiciii că statul oferă străinilor și ultimele bogății ale țării.  Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, susține că pe aceiași idee se merge și în cazul CE Oltenia.

  “Este revoltător modul în care actuala guvernare încearcă să dea pe mâna unor investitori privați bogățiile României. Ceea ce încercau reprezentanții PNL-USR-Plus să prezinte ca o oportunitate pentru județul Gorj și pentru zona Olteniei, este, de fapt, furt pe față a resurselor naturale ale țării. Mina de grafit de la Baia de Fier TREBUIE redeschisă de statul român, nu dată pe mâna unor privați, așa cum doresc acum liderii USR-Plus- PNL.

  Prin aceleași metode, se încearcă vânzarea Complexului Energetic Oltenia, care zeci de ani a susținut sistemul energetic național, iar acum, dintr-o dată, nu mai poate funcționa fără investiții străine din zone în care ei au interese.

  PSD se va opune categoric devalizării industriei și economiei României și va face tot ce este legal permis pentru a împiedica vânzarea acestor companii către investitori privați!”, a transmis deputatul PSD Gorj, Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: