spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăPoliticWeber: "Virgil Popescu îngropă energia pe cărbune!"

  Weber: „Virgil Popescu îngropă energia pe cărbune!”

  A fost modificată, din nou, ordonanța care pune în pericol activitatea Complexului Energetic Oltenia. Deputatul Mihai Weber îl acuză pe ministrul Energiei că, peste noapte, a luat noi decizii care aruncă la gunoi munca depusă de parlamentarii gorjeni.

  „Tot efortul depus de noi, pentru a menține cărbunele în piață, un pilon important al Sistemului Energetic Național, a fost aruncat la gunoi! După ce am reușit, în ultimul moment, în luna iunie, modificarea ordonanței decarbonizării, care prevedea închiderea energiei pe bază de cărbune în 3 ani și dezafectarea ireversibilă a grupurilor, în urmă cu o lună, ministrul Popescu a venit cu alte modificări peste noapte la ordonanță, invocând imposibilitatea atragerii tranșei de 2,8 miliarde de euro destinate României. Ministrul Energiei a lovit, din nou, zilele trecute. Acesta a modificat legea decarbonizării printr-o ordonanță care făcea referire la cu totul altceva (hidrocentrale) și aruncă la gunoi aproape toată munca noastră.Îl anunț de pe acum că toate ordonanțele din zona energiei, care vor ajunge în Parlament ,trebuie modificate! „,susține deputatul de Gorj.

  Deputatul de Gorj critică, în continuare, lipsa de implicare a ministrului în ceea ce privește renegocierea planului de restructurare al companiei, aprobat deja de Comisia Europeană.
  „Virgil Popescu refuză sistematic să negocieze cu Comisia Europeană termenele de amânare a măsurilor asumate în PNRR și în Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia!
  Ministrul a promis întregii țări că nu va închide energia pe cărbune, de care România are atâta nevoie, dar faptele îl contrazic! Închiderea CEO înseamnă dezastru economic și social pentru Gorj, iar pentru asta PNL va plăti în fața gorjenilor! Domnule Virgil Popescu, cum le veți explica celor aproape 45.000 de oameni ( 12.000 de angajați ai complexului și alți aproape 30.000 care lucrează la firme prestatoare) că vor rămâne pe drumuri?! Atunci când ordonanța va ajunge în Parlament, PSD se va opune categoric închiderii capacităților existente până nu vor fi construite noile capacitați similare de producere a energiei, iar cele existente să fie trecute în rezervă tehnică și nu în conservare așa cum se dorește, acum, conform celor agreate în Colaiție la momentul modificării ordonanței decarbonării”, este mesajul transmis de deputatul Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!