spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăSănătateCând va începe vaccinarea cu a treia doza de vaccin!

  Când va începe vaccinarea cu a treia doza de vaccin!

  Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a anunțat că personalul medical și persoanele vulnerabile ar putea fi vaccinate cu a treia doză împotriva COVID. O decizie va fi luată în septembrie, în condițiile creșterii numărului de infectări cu varianta Delta.

  „Există discuții în momentul de față legat de administrarea rapelului, sau cum este cunoscut, ca cea de-a treia doză, la persoanele care au un risc crescut de expunere – personalul medical și social și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani. Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie. Practic, ar veni la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare. Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul trecerii prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză, având în vedere că trecerea prin boală este un element important în activarea răspunsului imun”, a spus Valeriu Gheorghiță.

  Date la Gorj

  În județul Gorj, până la această data, s-au primit 135670 doze vaccin anti-Covid și au fost vaccinate 129643 persoane, dintre care 59472 persoane vaccinate cu a doua doză. Potrivit bilanțului prezentat de DSP, în ultimele 14 zile, în județ au fost înregistrate 4 cazuri noi de coronavirus. În ceea ce privește infectații cu varianta Delta, un singur gorjean a fost depistat, în urma unor analize efectuate la un spital din capitală.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: