spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăSănătateFocar de infecție cu noul coronavirus într-o comună din Gorj. Activitatea cafenelelor...

  Focar de infecție cu noul coronavirus într-o comună din Gorj. Activitatea cafenelelor și sălilor de jocuri de noroc, suspendată

  Echipajul unei ambulante asteapta un pacient in curtea Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, Timis, Sambata 18 Iulie 2020, Inquam Photos / Cornel Putan

  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a hotărât luni, 5 octombrie, suspendarea activităților barurilor, restaurantelor sau a pensiunilor în localitatea Alimpești, acolo unde s-au înregistrat mai mult de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori. „La nivel județean a fost aprobată Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj nr. 29 din data de 05 octombrie 2020, prin care, în urma analizelor privind incidența cazurilor pe localități efectuate de către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Gorj și Direcția Publică de Sănătate Gorj, ținând cont de rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în localitatea Alimpești unde s-au înregistrat mai mult de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, începând cu data de 06.10.2020, se suspendă activitatea cu publicul a următoarelor instituții și operatori economici din localitatea Alimpești, după cum urmează:

  1. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.
  2. Se suspendă activitatea cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
  3. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
  4. Se suspendă activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare“, se arată într-un comunicat de presă.

  Măsuri menținute la Ciuperceni și Mătăsari

  De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a hotărât să se mențină închisă activitatea cu publicul a instituțiilor și operatorilor economici din localitățile Ciuperceni și Mătăsari. „În permanență, Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Gorj în cooperare cu Direcția Publică de Sănătate Gorj efectuează analize privind incidența cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul localităților din județul Gorj, anumitor zone cu risc epidemiologic, precum și la nivelul unităților școlare și a instituțiilor publice, urmând a fi propuse, analizate și adoptate măsuri de prevenire a infectărilor  cu noul coronavirus în funcție de evoluția epidemiologică“, se mai arată în comunicatul de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: