spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăSănătateMoisescu: Scăpăm de nosocomiale când demolăm spitalele vechi

  Moisescu: Scăpăm de nosocomiale când demolăm spitalele vechi

  Președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj, medicul Mihai Moisescu, este de părere că unitățile medicale nu vor scăpa prea curând de problema infecțiilor nosocomiale.

  Numărul mare de decese din ultima perioadă are legătură nu cu o creștere a numărului de infecții, ci cu faptul că în anumite spitale infecțiile au început să fie raportate. Mihai Moisescu este de părere că singura soluție viabilă pentru a scăpa de infecțiile nosocomiale este să fie demolate spitalele foarte vechi.

  „Nu avem o altă soluție, decât să punem la pământ spitalele vechi. Scăpăm de nosocomiale când demolăm spitalele vechi. Este modelul din Vest, unde, după o anumită perioadă de timp, spitalul vechi este demolat, iar între timp a fost construit un spital nou. Trebuie să începem și noi să construim spitale. Ar fi frumos să avem măcar câte un spital nou, indiferent de mărime, la nivelul fiecărui județ, dar nu se poate acest lucru, din câte se vede. Statul a construit după 1990 un singur spital în România, cel de la Mioveni”, a declarat medicul Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj, la o televiziune locală.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!