spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăSănătatePeste 3.000 de gorjeni au avut nevoie de consultații la cabinetul ORL

  Peste 3.000 de gorjeni au avut nevoie de consultații la cabinetul ORL

  Peste 3.000 de gorjeni au avut nevoie, de la începutul anului și până în prezent, de consultații la cabinetul ORL din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
  „De la începutul anului, am consultat peste 3.100 de pacienți. Vorbim despre pacienții care vin la cabinet în baza unui bilet de trimitere și a unei programări, dar și de consulturile interdisciplinare trimise de secțiile spitalului și de pacienții care trebuie consultați pentru a putea întocmi fișa auto. Vin pacienți adulți, atât din categoria de vârstă activă profesional, cât și pensionari”, a spus doctor Liliana Predescu, specialist cu experiență de peste două decenii.
  În baza biletului de trimitere, pacienții beneficiază de consult medical, audiogramă, tamponamente, extracție corpi străini conduct auditiv extern sau nas, administrare tratament prin puncție IV, aerosoli, administrare tratament prin injectare i.m. și toaletă auriculară, aspirație.
  La Cabinetul ORL din ambulatoriu își desfășoară activitatea medicul primar Liliana Predescu, absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca.
  Otorinolaringologia (ORL) este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare, sinusurilor.
  Ce tarife sunt practicate
  „Dacă nu aveți bilet de trimitere de la medicul de familie, la acest cabinet un consult medical costă 70 lei, iar serviciile de care pot beneficia pacienții contracost sunt, de asemenea, la prețuri mici: audiograma-60 lei, toaletă auriculară, aspirație (spălătura) -60 lei, aerosoli-60 lei etc.
  Pacienții care doresc să se programeze la o consultație medicală contracost la Cabinetul ORL din Ambulatoriul Integrat trebuie să sune la numărul de telefon 0741151346, sau să vină în policlinică și să discute cu registratorul medical care le va face programare. Programarea se face într-un timp cât mai scurt, de regulă fiind vorba despre două sau trei zile, în limita disponibilității“, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
  Când trebuie să consultaţi medicul otorinolaringolog:
  • Dificultate în respiraţie nazală
  • Curge nasul
  • Disconfort sau durere în sinusul maxilar, dinţii maxilarului superior, temple, în rădăcină şi partea din spate a nasului
  • Tulburări ale mirosului
  • Dureri în jurul ochilor şi frunţii, de multe ori se extinde la templele din spate a capului
  • Umflarea frunţii şi pleoapei superioare
  • Umflarea ţesuturilor moi, a obrajilor, buzei superioare
  • Creşterea ganglionilor limfatici din apropiere urechii, nasului şi gîtului
  • Febră, dureri de cap, o deteriorare puternică în sănătate – aceste simptome nu înseamnă neapărat că aparţin bolilor ORL, dar în cazul în care sunt asociate cu oricare din cele enumerate mai sus – atunci ai nevoie să consulți un medic ORL.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: