spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
duminică, mai 5, 2024
Altele
    AcasăSportCSM Târgu Jiu va înscrie o echipă de baschet masculin în Liga...

    CSM Târgu Jiu va înscrie o echipă de baschet masculin în Liga 1

    Oficialii CSM Târgu Jiu au început reconstrucția lotului pentru viitoarea stagiune din Liga Națională de Baschet Masculin, dar au luat și decizia ca din sezonul 2023-2024 să înscrie o echipă de baschet masculin în Liga 1.

    Noua echipă, care va evolua în eșalonul secund al baschetului românesc, va fi formată exclusiv din jucători localnici.

    „Încă de la înființarea clubului și de la prima participare în Liga Națională, în 2019, echipa de baschet masculin a CSM Târgu Jiu a fost o prezență constantă în primul eșalon baschetbalistic al țării. Baschetul jucat la cel mai înalt nivel a creat emulație la Târgu Jiu și-a atras ca un magnet suporterii gorjeni la sală, dar și zeci de copii care s-au înscris la grupele de juniori, atât la masculin, cât și la feminin, pentru a se iniția în acest sport. Sub îndrumarea unor antrenori cu mare experiență, tinerii din orașul nostru au găsit la CSM Târgu Jiu un cadru propice pentru a practica acest sport, dar și pentru a face performanță“, se arată pe site-ul CSM Târgu Jiu.

    Proiectul baschetbalistic de la Târgu Jiu se axează, pe lângă echipa de Ligă Națională, și pe dezvoltarea copiilor și juniorilor. Noua echipă de Liga 1 face parte din strategia clubului de a acorda credit tinerilor baschetbalişti gorjeni, care se apropie ori sunt deja la vârsta la care pot face pasul spre prima echipă. Și, pentru a-i ajuta să facă mai uşor tranziţia spre echipa de seniori, reprezentanții clubului din Târgu Jiu au luat decizia de a înscrie o echipă în Liga 1 de baschet masculin.

    Astfel, odată cu începerea noului sezon competiţional, CSM Târgu Jiu va avea o echipă satelit, care va evolua în Liga I. Antrenorul care se va ocupa de pregătirea acestei echipe va fi anunțat de club în zilele viitoare.

    „Vom avea o echipă formată din jucători tineri, localnici. Avem jucători de perspectivă, iar această echipă de Liga 1 va avea un rol bine definit, acela de dezvoltare a jucătorilor tineri” a fost mesajul transmis de reprezentanții CSM Târgu Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: