spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăSocialActivitate STEAM prezentată la Grădinița cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși”

  Activitate STEAM prezentată la Grădinița cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși”

  Grădinița cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși”, a fost gazda Cercului Pedagogic al Grupelor Mari din Centrul Metodic Tg-Jiu – Rovinari, în data de 20.04.2023.

  La acțiune au participat: doamna Inspector pentru Educație Timpurie, prof. Simona Mîndruleanu, doamna Director prof. Camelia Bălănescu, responsabilul de cerc, doamna prof. înv. preșc. Clara Lorena Draica și  doamnele prof. Metodist ISJ Gorj, Gabriela Cutuca și Sina Ionescu, alături de cele  40 de educatoare coordonatoare de grupă mare din Tg-Jiu și Rovinari.

  Activitatea demonstrativă „Călători în lumea culorilor” desfășurată prin metoda STEAM (S – Stiință, T – Tehnologie, E – Inginerie, A – Artă, M – Matematică)  care îi permite copilului să descopere cinci discipline într-o singură abordare, interdisciplinară,  a fost susținută de doamna prof. înv. preșc. Nicoleta Semen. Materialul didactic confecționat, metodele folosite și priceperea educatoarei susținătoare au demonstrat că, încă din grădiniță, se ating valorile fundamentale, se pun bazele unei dezvoltări armonioase, prin intermediul învățării prin descoperire, a experimentelor, totul cu multă trudă, răbdare, perseverență și dăruire.

  Toate materialele prezentate în cadrul cercului au fost captivante atât pentru adulții participanți, cât și pentru copiii care au desfășurat activitatea. De asemenea, au constituit un real exemplu de bune practici pentru personalul aflat la început de carieră didactică.

  Felicitări grădiniței gazdă pentru efortul de a organiza o acțiune de nivel înalt, pentru promovarea unui act educațional de calitate și pentru crearea unui context social și educațional de creștere intelectuală.

   „Un copil poate să învețe oricând un adult  trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stai locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește.  –  Paulo Coelho

  Prof. Înv. Preșc. Nicoleta Semen

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: