spot_img
15.2 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 31, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesAsistent social din Gorj, în finala Galei Naționale a Excelenței în Asistență...

  Asistent social din Gorj, în finala Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială

   

  Corina Măruțoiu (42 de ani), asistent social principal la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, este finalistă la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială.

  „Marți, 15 martie 2022, va avea loc la Ateneul Român din București, Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială. Organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNASR), cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale și aflat la a VIII-a ediție, evenimentul  recompensează performanța și excelența celor mai merituoși asistenți sociali, instituții guvernamentale și neguvernamentale, personalități și jurnaliști implicați în campanii sociale.

  Din județul Gorj, singura persoană care a ajuns în finala Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială este Corina Maria Măruțoiu“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  În finala Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială s-au calificat 20 de asistenți sociali din toată țara. Ceremonia va fi prezentată de Andreea Marin.

   

  Marcată de decesele din perioada pandemiei

   

  Aceasta a fost marcată de decesele pacienților din perioada pandemiei. „Am fost marcată de cazul unui bărbat care nu avea familie și locuia pe străzi. Ultimul domiciliu îl avea la Craiova. A fost înhumat până la urmă de Primăria Târgu Jiu. A decedat de COVID-19. A fost o perioadă foarte grea, cu multe drame în familiile celor care au decedat“, ne-a povestit Corina Măruțoiu.

  Aceasta lucrează la Cabinetul de asistență socială al unității medicale din anul 2007. Își desfășoară activitatea în următoarele secții din cadrul spitalului: Psihiatrie acuți, Boli infecțioase, Obstetrică-Ginecologie, Nou-născuți, Oncologie, Dermatologie și Dispensar TBC. Face față cu brio unor cazuri complexe, precum mame minore și adulte aflate în risc de abandon, fără acte de identitate, fără sprijin familial și financiar; pacienți adulți și minori cu boli cronice (dizabilități fizice, psihice, oncologice, Hiv -Sida,TBC); persoane fără adăpost, alcoolici și dependenți  de droguri etc.

  Este o persoană dinamică, cu aptitudini foarte bune de comunicare, determinată, empatică, interesată de perfecționarea profesională în domeniul asistenței sociale.

  „Activitatea desfășurată de mine în perioada pademiei COVID -19 a fost centrată pe calitatea serviciilor medicale și sociale oferite pacienților internați în spital. (…) Am desfășurat activități de voluntariat în cadrul Asociației Uniunea Femeilor din Gorj. (…) Este o meserie grea, dar satisfacția când reușești să ajuți oamenii este foarte mare”, a spus Corina Măruțoiu.

  Ediţia din acest an va aduce în lumina reflectoarelor asistenţii sociali care s-au remarcat prin devotamentul faţă de profesie, precum şi prin munca cu comunităţile şi beneficiarii pe care i-au deservit în timpul uneia dintre cele mai obositoare şi incerte perioade din istoria recentă, perioada pandemică 2020-2021.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: