spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesAu apărut cireșele și căpșunile în piețe!

  Au apărut cireșele și căpșunile în piețe!

  Au apărut cireșele și căpșunile, în piețele din Târgu Jiu. Prețurile sunt mult prea mari, însă, pentru buzunarele gorjenilor, marfa rămânând mai mult pe tarabe. Pofticioșii doar gustă, mulți dintre cumpărători declarând că așteaptă fructele românești.

  Dacă primele culturile românești, de cireșe, vor fi gata abia luna viitoare, în ceea ce privește căpșunile, în piață sunt deja și producători locali. O caserolă se vinde cu 7-10 lei. Vânzătorul ne-a asigurat că fructele sunt proaspte, culese din propriul solar. “ Este soi dulce. Nu este de la export. Sunt gustoase, ca cele din vară. Cele din magazine sunt de la export”, susține vânzătorul.

  Opiniile cumpărătorilor sunt diferite. Unii cumpără, alții doar privesc.

  “Nu am cumpărat dar nici poftă nu am. În ziua de astăzi nu mai ai încredere în nimic. Am și eu în grădină dar abia au înflorit. Nu cred că sunt românești”, a declarat un târgujian.

  “ Am cumpărat pentru cel mic, nu din piață, din magazine. Nu au gust, o să le încercăm și pe acestea, dar mai așteptăm puțin. Mi se pare, totuși, cam mare prețul”, a declarat o mămică.

  “Am văzut zilele trecute și căpșune, și cireșe. Scumpe! În vremurile actuale cine dă 30-40 de lei pe o mână de fructe? La așa prețuri, nici poftă nu mai ai! Vai de noi! ”, susține un pensionar.

  Specialiștii susțin că, deși vremea a fost capricioasă, cultura de cireșe nu a avut de suferit. Primele fructe românești vor ieși pe piață, dacă vremea nu se schimbă, la jumătatea lui iunie.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: