spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăSocialBani pentru tinerii absolvenți care se angajează

  Bani pentru tinerii absolvenți care se angajează

  Absolvenții gorjeni sunt așteptați la AJOFM pentru a beneficia de sprijin în vederea integrării lor pe piața muncii. Cei care doresc să se angajeze trebuie să știe că beneficiază de un stimulent de inserție în valoare de 1500 de lei , la angajare. În schimb cei care nu au nicio variantă de viitor pot obține stimulentul de șomaj în cuantum de 250 de lei lunar, pe o perioadă de șase luni.
  La nivelul județului Gorj peste 3000 de absolvenți de liceu și studii superioare pot beneficia de ajutor de șomaj. În cazul viitorilor studenți lucrurile sunt mai simple, mulți aleg să-și continue studiile. În cazul licențiaților există stimulente de inserție de acre beneficiază atât angajatorul cât și cel angajat.
  „Absolvenții au început să se prezinte la sediul AJOFM Gorj. Aș vrea să menționez că pentru cei care au situația școlară încheiată, chiar dacă nu au luat bacalaureatul, au obligația de a se prezenta în 60 de zile de la absolvirea, asta însemnând până pe data de 2 august, pentru ca, ulterior, să își depune un prim dosar ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Practic, trebuie să vină doar cu actul de studii eliberat de instituția de învățământ preuniversitar sau diplomă și actul de identitate, copie și original la amândouă. Îi vom înregistra ca persoană în căutarea unui loc de muncă și dacă după 60 de zile nu își va găsi un loc de muncă va putea să beneficieze de indemnizație de șomaj, timp de șase luni va primi 250 RON. Ceea ce este foarte important de menționat și trebuie să știe absolvenții este că dacă în perioada de 60 de zile de la absolvirea își vor găsi un loc de muncă, fie cu sprijinul nostru, fie singuri, pot să beneficieze de o prima de inserție de 1500 RON plătibilă în două tranșe”, a transmis conducerea AJOFM Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: