spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesBoli grave îi UCID pe gorjeni! Care sunt cele mai frecvente afecțiuni...

  Boli grave îi UCID pe gorjeni! Care sunt cele mai frecvente afecțiuni MORTALE

  bolnaviFoarte mulți gorjeni suferă de boli incurabile, luptând ani de zile cu aceste afecțiuni necruțătoare, mulți dintre ei decedând din cauza lor. An de an numărul persoanelor care află că au cancer, diabet sau alte boli crește. De exemplu, în cursul anului 2016 au fost diagnosticați 788 de noi bolnavi de diverse tipuri de cancere.

  În total, în evidența medicilor de specialitate sunt înregistrați aproximativ 7.600 de bolnavi de cancer. Cancerul mamar este pe primul loc, urmat de cel colorectal și de cel bronhopulmonar. „Avem înregistrați circa 7.600 de bolnavi de cancer, anul trecut fiind înregistrate 788 de noi cazuri. Din totalul bolnavilor avem 4.209 de femei, cei mai mulți pacienți fiind din mediul rural. Anual sunt depistate peste 30 de paciente cu cancer mamar”, a spus Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

  Ucigașul tăcut

  La fel ca și în anii trecuți, boala de care suferă un număr impresionant de gorjeni este diabetul. Astfel, potrivit datelor statistice, la nivelul județului nostru sunt înregistrați în evidențele medicilor aproximativ 14.000 de pacienți care suferă de diabet. Anul trecut 1.395 de noi cazuri au fost înregistrate. Dintre pacienții diagnosticați, 2.950 sunt insulino-dependenți, iar cei mai mulți sunt din mediul urban. La nivelul județului media de vârstă a pacienţilor este între 50 şi 60 de ani, însă există şi pacienţi de peste 70 de ani sau chiar 80 de ani. „Este o boală care nu se vindecă şi se merge cu tratamentul până la sfârşitul vieţii. Ar fi foarte bine dacă măcar o dată pe an cetăţenii ar merge să îşi verifice glicemia. Dacă facem un calcul rezultă o statistică îngrijorătoare. Din păcate, este o boală care nu se vindecă, indiferent ce promit unii“, spun medicii specialiști.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: