spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăSocialBunicii din Peștișani au "întinerit". Vezi motivul!

  Bunicii din Peștișani au „întinerit”. Vezi motivul!

  Cuvinte de laudă la adresa autorităților din Peștișani, după ce bunicii comunității au avut parte de o excursie de mai multe zile. Bătrânii din localitate recunosc că, de multă vreme, nu au mai plecat de acasă și că, prin supriza făcută de autorități, s-au putut bucura de momente de relaxare.

  Timp de patru zile, bunicii din Peștișani au vizitat cele mai frumoase obiective turistice din Bucovina. S-au bucurat din plin de execursie, mai ales că au vizitat, în special, mănăstiri.

  “Particip de fiecare dată câmd sunt solicitată. Am făcut o excursie foarte frumoasă, mi s-a împlinit un vis. Am întinerit cu 10 ani. Cel mai mult m-a marcat Maramureșul și Cimitirul Vesel”, a transmis o bunică.

  „Au fost 4 zile foarte frumoase. Am rămas cu o impresie bună, o ieșire unde ne-am simțit foarte bine, am văzut România noastră frumoasă. Astfel de activități sunt pentru noi, batrânii, extraordinare. Am avut condiții deosebite de cazare și masă, am avut personal atent, care ne-a însoțit pe parcursul acestor zile”, a declarat Nicolae Anescu.

  „În proiectul Bunicii Comunității Peștișani, o parte din beneficiari, 20 la număr, au și rolul de voluntari. Aceștia au misiunea lor, în cadrul fiecărei comunități din care fac parte. Apoi se întâlnesc în cadrul centrului de zi, dezbat problemele întâlnite, propun soluții sau măsuri de ajutorare a beneficiarilor care au nevoie de sprijin la un moment dat. Participă activ la organizarea târgurilor caritabile, organizate în cadrul activităților proiectului și promovează aceste activități în rândul semenilor din satele din care provin. Acești voluntari, cei cărora le-a permis starea de sănătate și o parte din cei mai activi și prezenți beneficiari, au plecat într-o extraordinară excursie de 4 zile. Au vizitat, printre altele , Alba-Mănăstirea Dumbrava- Salina Turda-Gherla-Baia Mare-Certeze-Maramureș-Cimitirul Vesel de la Săpânța-Sighetu Marmaței-Maramureș-Mănăstirea Bârsana-Vatra Dornei, Suceava-Mănăstirea Voroneț-Mănăstirea Putna-Neamț-Mănăstirea Agapia-Văratec-Lacul Roșu-Sf. Gheorghe-Argeș-Mănăstirea Curtea de Argeș”, au transmis oficialii proiectului Bunicii Comunității.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!