spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăSocialCâte locuri de muncă sunt disponibile în Gorj

  Câte locuri de muncă sunt disponibile în Gorj

  Ofertă variată de locuri de muncă în Gorj. Oficialii Agenției Județene pentru Ocuparea Forțelor de Muncă Gorj susțin că la ora actuală există peste 500 de joburi disponibile. Inclusiv ucraineni ajunși în Gorj se pot angaja.

  “Avem 533 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt pentru agenți de securitate, electrician, dulgher, faianțar, fierar betonist, lăcătuș mecanic, lucrător gestionar și pentru salubritate. De asemenea, se mai caută și operator la mașini unelte, operator la mașini de multiplicare, dar și șoferi. Din cele 533 de locuri de muncă vacante, 24 sunt pentru cei cu studii superioare, fiind vorba despre ingineri constructori, ingineri chimiști, mecanici, consilier juridic, dar și director de vânzări”, a transmis directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac.

  Directorul AJOFM susține că există măsuri de sprijin pentru ucraineni. În Gorj peste 80 de persoane sunt găzduite, la ora actuală, de diverse familii. “Soluțiile de facilitare a accesului pe piața muncii pentru cetățenii din Ucraina, vreau să spun că cei care intră legal în România pot să se angajeze fără aviz pe o perioadă de 12 luni. De asemenea, cei care au statutul de refugiat pot beneficia de măsuri de stimulare a forței de muncă. Se pot înregistra în baza noastră de date, mai exact la AJOFM Gorj și pot beneficia de informare, consiliere și servicii de asistență. Astfel, a, făcut un pliant în limba română, engleză și ucrainieană, tocmai pentru a-i informa mai bine. Le-am pus la spital, la gară, la ITM, la autogară, dar și la alte instituții din județ. Informații sunt și pe site-ul nostru”, a spus Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.

  În privința datelor statistice, în Gorj, în 2022 s-au încadrat deja pe piața muncii peste 1000 de persoane. “De asemene, am încadrat de la începutul anului 1.122 de persoane, dintre care 498 sunt cu domiciliul în mediul urban. Au fost încheiate 955 de contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, iar restul pe perioadă determinată”, a mai declarat Chiriac.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: