spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăSocialCiobanii își vând mieii și pe net! Vezi prețurile

  Ciobanii își vând mieii și pe net! Vezi prețurile

  oiDin ce în ce mai mulți crescători de ovine postează anunțuri de vânzare a mieilor pe internet și își anunță astfel mai repede clienții. Fie că sunt din comune, fie că au turmele pe izlazurile din preajma orașelor, oierii vor să vândă cât mai mulți miei de Paște. La fel ca în anii trecuți, medicii veterinari de la DSV Gorj spun că se vor sacrifica aproximativ 3.000 de miei.

  oi mieiChiar dacă înainte de Paște mulți ciobani și crescători de oi și capre vor veni cu mieii în spațiile special amenajate din Piața Litovoi de la Târgu-Jiu și în celelalte localități, unii preferă să își găsească online clienții, așa că postează anunțuri pe internet. Activitatea de sacrificare a mieilor în spaţii amenajate temporar va fi permisă strict în perioadele 30 martie -15 aprilie2017, între orele 07.00 – 17.00. Sunt cetățeni care preferă să cumpere mielul sau iedul pentru masa de Paște de la stână, așa că încă de pe acum „vânează” ofertele de pe net! Deoarece știu acest lucru, medicii veterinari din cadrul Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj vor face verificări și la stâne. Mielul viu, cumpărat direct de la crescători, este mai ieftin, aceștia spunând că nu vor cere mai mult de 15 lei în viu/kg. Unii ciobani spun că fac și livrări la domiciliu, contra cost. Un cioban din satul Radoși al comunei Crasna, de exemplu, a postat un anunț pe un site de specialitate: „Vând miei de Paște, preț 12 lei/kg. Greutate 12-20 kg”. Unii dintre crescătorii de ovine spun că oferă transport gratuit pentru cumpărătorii din municipiu sau din localitățile învecinate locului unde se află stânele, iar alții anunță că transportă mieii oriunde în Oltenia: „Vând miel de rasă rusă! Calitate superioară cu doar 16 lei/kg. Preţ negociabil şi transport gratuit în sudul ţării”. Și iezii au fost scoși la vânzare pe internet, ei fiind mai ieftini. Un ied de aproximativ 10 kg se vinde la 100 lei. Carnea de ied este preferată de o parte a gorjenilor, care spun că este mai sănătoasă. Ciobanii sunt dispuşi să negocieze, mai ales în cazul în care cumpărătorii nu se vor înghesui în târgurile de profil. „Am căutat pe net să văd ce prețuri sunt. Acum este ok, dar sunt sigur că înainte de Paște cu o săptămână, se va scumpi. Cred că o să caut un ied mai măricel pe la vreun cioban din zona Dănești-Țicleni”, a spus un târgujian.

  În trei orașe se amenajează spații pentru sacrificarea mieilor

  Mieii vor fi sacrificați în spații special amenajate de primăriile Motru, Novaci și Târgu-Jiu. „Sacrificarea mieilor se va face în trei spaţii amenajate temporar, ca urmare a solicitării primăriilor. Dacă va fi aprobată funcţionarea lor, târgurile de animale sau locurile special amenajate temporar de sacrificare a mieilor vor fi supravegheate permanent de către medicii veterinari oficiali pe toată durata funcţionării acestora. Spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor sunt situate în zone în care nu au fost impuse restricţii din motive de sănătate a animalelor, respectiv Târgu-Jiu, Motru şi Novaci”, a declarat medicul veterinar Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: