spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăSocialCiuperci gigant găsite de o fostă jurnalistă pe un câmp de lângă...

  Ciuperci gigant găsite de o fostă jurnalistă pe un câmp de lângă Târgu Jiu

  O fostă jurnalistă din Gorj, aflată acum la pensie, a găsit pe dealurile din apropierea locuinței sale ciuperci uriașe. Când a ajuns acasă, le-a măsurat cu ajutorul unei farfurii și a aflat că au diametrul de aproximativ 30 de centimetri.

  Aceasta relatează că a ciupercile erau atât de mari încât nu intrau în găleată: „Sunt ciuperci de câmp, dar eu nu am găsit de când sunt așa de mari, cât o farfurie de friptură. Le-am găsit pe dealurile din apropierea locuinței. Sunt ciuperci care apar după ploaie. În fiecare an caut ciuperci, dar este prima dată când găsesc așa de mari. Nu îmi intra în găleată. Pălăria ciupercii nu intra în găleată. Șase au fost așa de mari, iar restul au fost mai mici“.

  Ciupercile folosite la prepararea de zacuscă

  Din ciupercile găsite, Mariana Medrega a preparat 21 borcane de zacuscă, 20 borcane de bureți pentru salată, șapte borcane ciuperci la borcan cu sare și sare de lămâie pentru iarna, pe care le va folosi la ciorbe și salate. De asemenea, a mai preparat „minuturi“ pe bază de ciuperci.

  Fosta jurnalistă a folosit ciupercile pe care le-a găsit la prepararea unei delicioase zacuște. „Am folosit 3 kg. ceapă tocată mărunt, 1,5 kg. morcov tocat mărunt, cinci borcane 800 gr roșii decojite și fierte, ciuperci cu cât mai multe cu atât mai bine …, eu am pus cam 8 kg. tocate, 800 gr ulei, 2-3 crengi de brad verde ce se pune la final in foc pentru că zacusca să ia un gust aparte. Se fierbe în ceaun, la foc de lemne“, a spus Mariana Medrega.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: