spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăSocialCopil cu tetrapareză spastică ajutat de un medic în recuperare medicală

  Copil cu tetrapareză spastică ajutat de un medic în recuperare medicală

  Un copil care suferă de tetrapareză spastică va beneficia de ședințe de recuperare oferite gratuit de către medicul Oana Băleanu. Aceasta a răspuns unui apel făcut de Asociația Be Ten, care s-a implicat în ajutorarea lui Andrei.

  „Astăzi este despre OAMENII DE BINE care aleg să trăiască și să se bucure de viață dăruind!
  Unul dintre ei este Dr. Băleanu IOANA!
  Pentru că ne-am propus să fim alături de ANDREI am cerut ajutorul dr. BĂLEANU IOANA, pentru terapia de recuperare. Fără să stea pe gânduri și fără ezitări, a fost cea care ne-a spus că îl va ajuta și să îl aducem cât mai repede să îl vadă! Și, iată-ne astăzi, la început de noiembrie, împreună cu mama lui, la Centrul de Recuperare Medicală Tg-Jiu, unde am întâlnit Omul și Doctorul Oana Băleanu, care, cu bunătate, răbdare și mult calm, l-a consultat pe Andrei și i-a oferit șansa de a veni la terapie săptămânal! Pe Oana Luciana Băleanu o știam din vedere…am interacționat pentru prima dată cu ea la Târgul de Jucării pe care l-am organizat lunile trecute…s-a implicat imediat cum a auzit ca scopul târgului este unul umanitar.
  Despre oameni ca Oana vrem să auzim mai des!
  Îi mulțumim enorm Oanei și întregii echipe de kinetoterapeuți din Centrul de recuperare medicală pentru sprijin, înțelegere și pentru dorința de implicare în viața lui ANDREI!
  Andrei are nevoie de terapie de recuperare zilnic și chiar dacă operația va avea loc în februarie, orele de terapie trebuie să continue în mod permanent!
  Înainte de a merge la centrul de recuperare, am fost să mănânce ceva să nu meargă cu «ghiozdanul» gol așa cum îi place lui să spună și a primit în dar un koala de plus, noi știind că adoră animăluțele. Rugându-l să îi pună un nume noului lui prieten pe care l-a îndrăgit imediat ne-a facut o mărturisire: TOATE ANIMĂLUȚELE DRĂGUȚE POARTĂ NUMELE BOBIȚĂ, pentru ca el își iubește cel mai mult cățelul, pe Bobiță!“, este mesajul transmis de Roxana Pistol, președintele asociație „Be Teen“.

  Operație în străinătate

  Andrei suferă de tetrapareză spastică. El urmează să fie supus unei intervenții în străinătate. „El nu poate merge în picioare, nu are stabilitate prea bună, nu se ridică nici în fund. De la 1 an, de când am aflat că el are probleme cu mersul, am fost la recuperare cu el cât de des am putut, chiar și din trei în trei săptămâni, la Băile 1 Mai, la Nicolae Robănescu, la Techirghiol. Înainte să începem recuperările, el nu mergea nici în patrupedie, nu stătea în fund, nu avea echilibru și nici forță în picioare. După atâtea terapii, a început să meargă în patrupedie, stă în fund, dar stabilitatea nu este prea bună. Acum, de curând, ni s-a spus că trebuie să îi facem operație de miofasciotonomie, adică operația cu laser. Aceasta constă în secționarea mușchilor spastici, ca sa le dea voie mușchilor sănătoși să lucreze. Din cauza spasticității severe pe care o are, el nu poate merge. Această operație îl poate ajuta să facă și el primii pași singur, fără ajutorul meu. Bineînțeles, după această operație va urma recuperare foarte intensă, pentru a-și da drumul la mers.Operația se va face în Barcelona. Operația de miofasciotonomie costă aproximativ 5.000 de euro, la care adăugăm drumul, cazarea și vom fi nevoiți să îi facem orteze și ghete ortopedice, care costă câte 1000 de euro fiecare. În total, am avea nevoie de 10.000 de euro, pe care nu îi avem“, a transmis mama copilului pe pagina de Facebook „Împreună pentru Andrei“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: