spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
joi, iunie 1, 2023
Altele
  AcasăEconomicProducție record la Cariera Roșia

  Producție record la Cariera Roșia

  Cariera Minieră Roșia a înregistrat o producție record în ultima lună. Este vorba de o cantitate de 465.000 de tone de lignit pe luna octombrie, cu mult peste producția propusă pentru luna respectivă.

  Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat că producția respectivă demonstrează capacitatea personalului de a se organiza în vederea atingerii obiectivelor, dar și faptul că s-a trecut peste problemele din vară-toamnă, legate de suspendarea Acordului de mediu.

  „Este o producție record de 465.000 de tone. Lucrurile merg bine. Au intrat pe făgașul normal la Cariera Roșia. Există posibilitatea de a face și performanțe, după ce, la un moment dat, lucrurile au fost blocate”, a declarat Gabriel Căldărușe la o televiziune locală. Cariera Roșia este cea mai mare din țară și funcționează, în momentul de față, cu 8 excavatoare.

  Este de amintit că Tribunalul București a suspendat Acordul de Mediu pentru Cariera Roșia, la cererea unei organizații de mediu. Este vorba de Bankwatch. Timp de câteva luni, nu au mai putut fi executate lucrările necesare pentru extinderea fronturilor de lucru. Ulterior, Complexul Energetic Oltenia a reușit să câștige procesul și să anuleze decizia magistraților de suspendarea a Acordului de Mediu. Procesul pentru anularea Acordului de mediu continuă, însă, la instanța de fond.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: