spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesCopil operat pe creier, ajutat de Asociaţia Copiilor Abandonaţi

  Copil operat pe creier, ajutat de Asociaţia Copiilor Abandonaţi

  Ionuţ-Elvis este un copil de doar 5 ani care a cunoscut mult prea devreme suferinţa şi a trecut prin mai multe necazuri decât un om într-o viaţă întreagă. Băieţelul şi-a trăit până acum toată copilăria prin spitale, fiind diagnosticat cu o boală gravă. Acesta a fost depistat cu o tumoare pe creier şi a trecut deja printr-o operaţie complicată. În lupta cu boala, Asociaţia Copiilor Abandonaţi a venit în sprijinul lui Elvis şi a familiei sale.

  familie-3

  familie-2Elvis Galbenu, din comuna Urdari, a fost diagnosticat cu meduloblastom de fosă craniană posterioară şi operat o dată. Boala copilului a debutat în anul 2013, pe când micuţul avea doar 3 ani, cu tulburări de echilibru şi strabism. De atunci, programul familiei Galbenu, din satul Hotăroasa, s-a rezumat doar la drumuri către spitale, aceştia fiind nevoiţi să meargă lunar la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti. Şi nu a fost uşor pentru ei, mai ales că veniturile acestora sunt mult prea mici, tatăl copilului fiind unicul întreţinător al familiei. Mama nu se poate angaja fiind mereu cu băieţelul pe drumuri la doctori sau având grijă de surioara mai mică a lui Elvis, în vârstă de doar 2 luni. În ciuda bolii şi a suferinţei, Asociaţia Copiilor Abandonaţi a încercat şi în acest caz să aducă o rază de speranţă familiei, contribuind cu o sumă de bani atât de necesară pentru continuarea investigaţiilor, dar şi pentru tratamentul care este destul de costisitor. Mai mult decât atât, Elvis are nevoie şi de o alimentaţie diversificată, iar orice sprijin este binevenit. „A fost operat în septembrie 2013 de tumoare cerebrală la creierul mic şi de atunci mergem mai mereu la spital. Ne-am bucurat foarte mult când am auzit de Asociaţia Copiilor Abandonaţi pentru că vă daţi seama de atâta timp, de 2 ani de zile fiind numai pe drumuri, s-au cam terminat banii. Ne-au mai ajutat şi oamenii de prin sat şi colegii de serviciu şi cei de la primărie, dar avem nevoie pentru drumurile la Bucureşti care costă şi mergem lunar”, a spus îndurerată mama băieţelului, Aneta Galbenu.

  Orice ajutor, binevenit

  Asociaţia Copiilor Abandonaţi, filiala Târgu-Jiu, continuă să ajute, deşi reprezentanţii organizaţiei recunosc că este din ce în ce mai dificil să strângă fonduri, mai ales că oamenii sunt sceptici şi nu cred că acei bani ajung unde trebuie. „Cazul ne-a fost semnalat de către viceprimarul comunei Urdari, domnul Merişor Ilie, căruia dorim să-i mulţumim pentru sprijinul acordat. Dânsul a venit personal cu dosarul copilului, rugându-ne să facem tot posibilul pentru a-l ajuta. În trecut, inclusiv Primăria, în momentul în care au mers la operaţie, au contribuit cu o sumă de bani, la fel şi locatarii comunei Urdari. Familia Galbenu are trei copii, deci băieţelul de 5 ani, Elvis-Ionuţ care este bolnav şi încă două fetiţe, cea mică are 2 luni. Am contribuit cu suma de 3000 de lei pentru a-l ajuta pe Elvis să meargă în continuare lunar la Bucureşti pentru tratamentele şi investigaţiile necesare. Boala copilului a debutat în luna iulie 2013 cu tulburări de echilibru şi strabism. În anul 2013 a fost operat pe creier, iar de atunci familia face eforturi mari pentru a ţine boala sub control. Domnul viceprimar Ilie Merişor ne-a contactat şi a apelat la ajutorul nostru rugându-ne să sprijinim familia deoarece nu mai fac faţă cheltuielilor, iar primăria nu-i mai poate ajuta”, a declarat Cristina Drăgulescu, director al Asociaţiei Copiilor Abandonaţi.

  Nu au rămas indiferenţi

  familie-1Localnicii din Urdari precum şi autorităţile nu au rămas nici ei indiferenţi la suferinţa băieţelului şi au încercat pe cât posibile să-l ajute. Viceprimarul din Urdari, Ilie Merişor, a fost cel care a apelat la Asociaţia Copiilor Abandonaţi pentru a oferi un sprijin acestei familii greu încercată de probleme. „În urma anchetei sociale puse la dispoziţie de către primărie am decis să-i sprijinim financiar. Banii au fost adunaţi de la persoane fizice şi juridice cărora dorim să le mulţumim. Aşteptăm să ne fie aduse la cunoştinţă şi alte cazuri, iar în urma anchetelor sociale şi a priorităţile, ne vom implica în rezolvarea lor”, a mai declarat Cristina Drăgulescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: