spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesDGASPC Gorj înființează noi servicii sociale destinate copiilor

  DGASPC Gorj înființează noi servicii sociale destinate copiilor

  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj își îmbunătățește serviciile destinate copiilor. Recent, instituția a achiziționat două imobile situate în municipiul Târgu-Jiu și în localitatea Turcinești.

  Investițiile menționate au fost realizate cu sprijinul Consiliului Județean Gorj, valoarea totală a imobilelor ridicându-se la 1.979.900 lei.
  „În cele două locații se vor înființa două noi servicii sociale, respectiv case de tip familial, cu o capacitate de maxim 12 locuri/imobil. Aici vor fi găzduiți, îngrijiți și educați copii din sistemul de protecție rezidențial al DGASPC Gorj, beneficiind de condiții locative excelente și de un mediu optim, astfel încât să poată învăța deprinderile de viață necesare pentru a fi pregătiți pentru integrarea în societate la ieșirea din sistemul de protecție specială. În aceste case de tip familial, copiii vor fi îngrijiți și educați de personal de specialitate, conform standardelor de calitate prevăzute de legislația în vigoare, respectiv: psihologi, asistenți sociali, asistenți medicali, educatori și infirmiere.
  Prin tot ceea ce întreprinde, DGASPC Gorj dorește să asigure copiilor condiții de viață cât mai apropiate de mediul familial”, a transmis directorul general al DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: