spot_img
28.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesEducație în domeniul protecției animalelor în școli

  Educație în domeniul protecției animalelor în școli

  Inspectoratul Școlar Județean Gorj va încheia miercuri, 23 iunie, un protocol de colaborare cu Asociația de protecție a animalelor „Pro Animals“. „Începând cu viitorul an școlar, reprezentanții asociației vor merge în școli și, la orele de dirigenție, vor vorbi copiilor despre tratamentul inuman pe care unele persoane îl aplică animalelor. Este important să conștientizăm copiii în legătură cu acest lucru. Este o latură umană a elevilor noștri pe care dorim să o dezvoltăm“.

  „Acțiune de informare și responsabilizare“

  Protocolul va fi semnat și de un reprezentat al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj. „Vor fi delegate, din partea celor trei părți semnatare ale protocolului, reprezentanți care vor merge în școli și vor discuta cu elevii. Va fi mai mult o acțiune de informare și responsabilizare cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl avem față animalele domestice. Vor fi prezentate și aspecte de ordin legislativ în ceea ce privește protecția animalelor. Protocolul se va derula pe toată perioada anului școlar viitor“, a spus Patricia Paraschiv, reprezentant al Asociației „Pro Animals“.

  „De la educație pleacă totul“

  Asociația „Pro Animals“ a mai derulat astfel de acțiuni în școli, iar copiii au fost foarte încântați. „Am mai făcut proiecte de acest fel, iar copiii au fost foarte receptivi. Educația este foarte importantă și cred că de aici pleacă totul. Ne-am dorit să încheiem un protocol de acest gen și mă bucur că am găsit deschiderea necesară. Dacă ne vom schimba mentalitatea și vom înțelege necesitatea sterilizării câinilor, atunci vor fi din ce în ce mai puține animale pe străzi“, a mai adăugat Patricia Paraschiv.

  Asociația „Pro Animals“ are grijă de sute de câini fără stăpân într-un padoc din municipiul Târgu Jiu și asigură hrana necesară pentru alte adăposturi deținute de primăriile unor localități, printre care și municipiul Târgu Jiu.

  Organizația a derulat programe de terapie cu animale în căminele de bătrâni din județul nostru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!