spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesEmisiune de mărci poștale aniversară despre Revoluția lui Tudor Vladimirescu, lansată în...

  Emisiune de mărci poștale aniversară despre Revoluția lui Tudor Vladimirescu, lansată în Aula Academiei Române

  Emisiune de mărci poștale aniversară „Revoluția lui Tudor Vladimirescu, 200 de ani” a fost lansată, ieri, în Aula Academiei Române. La eveniment au participat Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, și Iulian Popescu, consilier în cabinetul prim ministrului Florin Cîțu, fost candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj.

  „În Aula Academiei Române, în prezența academicianului Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a fost lansată o emisiune de mărci poștale aniversară: „Revoluția lui Tudor Vladimirescu, 200 de ani”.

  Emisiunea de timbre puse în circulație de Romfilatelia, cu ocazia Bicentenarului Revoluției de la 1821, este realizată cu sprijinul Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație.

  Pe timbrul și colița emisiunii sunt reproduse portrete ale lui Tudor Vladimirescu, dar și momentul când trupele de panduri conduse de Tudor Vladimirescu trec Oltul la 10 martie 1821.

  Sunt bucuros să susțin astfel de acțiuni, care au rolul de a promova valorile noastre istorice și culturale. Este un eveniment prin care vreau să le amintesc cetățenilor din județul meu că Gorjul a contribuit la formarea națiunii române.

  Totodată, această emisiune, precum și cărțile care vor fi lansate și la Târgu Jiu, reprezintă antidotul împotriva uitării“, a transmis Iulian Popescu pe pagina sa de Facebook.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: