spot_img
8.3 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesGalerie de artă contemporană, deschisă în comuna Bălănești

  Galerie de artă contemporană, deschisă în comuna Bălănești

  O galerie de artă contemporană a fost deschisă, ieri, în comuna Bălănești. Spațiul destinat artei se află în incinta locuinței scriitorului și colecționarului de artă Vasile Vasiescu. La eveniment a fost prezent renumitul scriitor Dinu Săraru, prieten al proprietarului Galeriei, prim vicepreședintele, Uniunii Artiștilor Plastici din România, scriitorul Nicolae Dragoș, primarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan, și mulți alții. Galeria este denumită „Filip Art“, după numele nepotului lui Vasile Vasiescu.

  „Este o galerie de artă contemporană. Se poartă acum această titulatură. Ceea ce vedeți pe pereți este tot un fel de jurnal al preocupărilor mele în afara orelor de program și de seerviciu. Peste o săptămână sau două voi deschide cu lucrări din patrimoniu muzeului nostru, care face parte din cadrul Muzeului Țărănescu cu artă contemporană din Bălăneștii Gorjului, în august îi vom face o expoziție pictorului Pelmuș, care va împlini 70 de ani. O să organizăm o expoziție la Muzeul de Artă cu 70 de lucrări pe care le deținem“, a precizat Vasile Vasiescu.

  „30 de artiști plastici din școala de la Târgu Jiu“

  Expoziția care a deschis galeria este denumită „30 de artiști plastici din școala de la Târgu Jiu“. „Sunt artiști din Târgu Jiu și alți artiști, care au avut de-a face cu Târgu Jiul sau care au trecut prin Bălănești și cu mulți dintre ei am fost chiar prieten“, a precizat Vasile Vasiescu.

  Apostu, Marcel Guguianu, Viorel Chilea, Dinu Săraru, Horațiu Mălăele, Ștefan Pelmuș, Marcel Chirnoagă, Blendea, Paul Popescu, Barbu Brezianu sunt doar câțiva din artiștii care semnează lucrările expuse pe simezele galeriei de la Bălănești.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: