spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialGorjenii se îngrămădesc să cumpere produsele confiscate

    Gorjenii se îngrămădesc să cumpere produsele confiscate

    Pe fondul crizei economice, tot mai mulţi gorjeni sunt tentaţi să cumpere produse din magazinele, care fie afişează oferte, pentru această perioadă, fie sunt în lichidare de stoc, totul pentru a economisi puţinii bani pe care îi mai au. Unii dintre gorjeni însă, au devenit clienţi fideli ai Magazinului de Valorificare a Bunurilor Confiscate, din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, pentru că spun ei „marfa este foarte ieftină, comparativ cu produsele de pe piaţă”.

    În municipiul Târgu-Jiu, magazinele se întrec în oferte, care mai de care mai accesibile buzunarelor gorjenilor şi fiecare încearcă să îşi vândă produsele într-o manieră originală, totul pentru a lua ochii cetăţenilor, gata să scoată şi ultimul ban din buzunar pentru un chilipir. La Magazinul de Valorificare a Bunurilor Confiscate din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, gorjenii aproape că se calcă în picioare, pentru a prinde loc în faţă şi a cumpăra produsele, care uneori sunt vândute la jumătate de preţ, comparativ cu preţul pieţei. Încă de dimineaţă, zeci de români aleargă spre magazin pentru a-şi achiziţiona haine, produse alimentare, telefoane, echipamente de schi sau de ce nu tot felul de aparate electronice.

    În trei luni, încasări de 55 de mii de lei

    Angajaţii instituţiei spun că gorjenii vin în număr din ce în ce mai mare iar unii au devenit chiar clienţi fideli fiind la curent cu toate produsele care intră în gestiunea magazinului. „se desfac produse, secţie încălţăminte. Volumul încasărilor pe anul trecut a depăşit 120 de mii de lei, iar de la începutul anului, sumele încasate la bugetul general consolidat au depăşit suma de 55 de mii de lei. Ca şi preţuri, aş putea să spun că sunt acceptabile pentru toate categoriile de clienţi deoarece toate produsele nu au adaos comercial. Absolut toate veniturile se varsă la bugetul de stat, magazinul fiind deservit de salariaţii proprii. Cel mai bine se vând încălţămintea şi îmbrăcămintea, iar în luna ianuarie cel mai bine s-au vândut echipamentele de schi” a spus Elena Băleanu, şef birou Valorificare Bunuri.
    „Pot să găseşti oricând ce va bun, mai ieftin decât pot să găseşti pe piaţă. Am venit pentru că mă gândeam că găsesc ceva, însă nu am luat nimic. Am avut colegi care au luat lucruri interesante de aici. Sigur o să mă mai întorc. Este prima oară când vin aici şi sunt impresionat de produsele care se vând şi de preţuri”, a spus un adolescent. Ieri dimineaţă la coadă stăteau peste 30 de persoane, aşteptând din minut în minut ca cineva să deschidă. La prima vedere, pentru cine nu este interesat de calitate, să cumperi o pătură cu 5 lei ori o pereche de pantofi cu cel mult 35 de lei este un adevărat chilipir. Reducerea poate fi însă şi mai mare, în cazul în care stocul respectiv nu se valorifică în perioada stabilită. Astfel, pantofii de 35 de lei vor costa cu 30% mai puţin după o lună, dacă au rămas în rafturile magazinului, iar după cinci luni de la data primei evaluări, preţurile produselor pot coborî chiar cu 75%. Sunt însă şi situaţii în care marfa rămâne nevândută, indiferent de reducerile succesive, caz în care nu mai valorează prea mult. Astfel, după şase luni, produsele costă tot atât cât cere o firmă de salubrizare pentru valorificarea lor ca deşeuri. În ultimă instanţă, mai este şi situaţia în care bunurile pot fi distruse sub supravegherea unei comisii speciale. De menţionat este faptul că magazinul are program cu publicul, de luni până vineri de la 10:00-14:00.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: