spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăSocialLegume de la Crasna, atestate ca „produs montan“

  Legume de la Crasna, atestate ca „produs montan“

  Mai multe legume ale unui producător agricol din comuna Crasna au primit certificatul de „produse montane” din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția Națională a Zonei Montane. Mădălina Duță, din satul Drăgoiești, va putea trece pe eticheta legumelor sale mențiunea „produs montan”. Agricultoarea a obținut acest certificat pentru vinete, ardei, fasole verde, roșii și castraveți. „Primele legume certificate „produs montan” ale Gorjului! Ambiție, determinare și multă muncă! Felicitări”, a anunțat Marinela Strîmbulescu, consultant fonduri europene.

  Asociație a produselor montane

  Toate produsele montane sunt disponibile și pe un site al Asociației „Produs Montan”, care își propune unirea tuturor producătorilor de produse montane în scopul promovării producătorilor montani și a produselor cu înaltă valoare, obținute în arealul montan. „Asociația are dedicat și un site, realizat de Agenția Naționala a Zonei Montane, www.produsmontan.ro, unde pot fi găsiți toți producătorii care au obținut mențiunea de calitate «produs montan».

  Zona montana este o zona marcată de specificitate, fragilă ecologic și defavorizată economico-social din cauze naturale, motiv pentru care necesită o abordare specifică.

  Noi, producătorii, știm ce înseamnă să produci în această zona, este o muncă asiduă, dar plină de satisfacții. Așa că haideți să ne unim eforturile pentru a promova calitatea produselor montane, pentru a aduce pe masa românilor produse naturale, curate, preparate cu trudă și dăruire, într-o zonă neatinsă de poluare.

  Potențialul natural conduce la o calitate superioară a produsului montan, de aceea toți producătorii din zona montană ni se pot alătura pentru a face cunoscut  produsul ce se obține la munte.

  Împreună putem face zona montană mai atractivă. Prin punerea în valoare a produselor rezultate din munca noastră zilnică putem să menținem identitatea culturală a zonei și să creștem puterea economică la nivel local.

  Uniți vom realiza lucruri mărețe!“. a transmis băcița Mărioara Babu, de la vestita stână de pe Transalpina, care are și ea un produs montan atestat, fiind vorba de „Tocana de miel“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: