spot_img
1.2 C
Târgu Jiu
duminică, decembrie 3, 2023
Altele
  AcasăSocialMii de cazuri de viroze și pneumonii la nivel de județ

  Mii de cazuri de viroze și pneumonii la nivel de județ

  Avalanşă de răceliPerioadă critică cu privire la starea de sănătate a populației. De la începutul anului, la nivelul județului Gorj au fost înregistrate peste 7000 de cazuri de viroze și pneumonii. Direcția de Sănătate Publică Gorj confirmă existența și a 192 de cazuri de gripă.

  Cele mai afectate categorii de vârstă sunt cele cuprinse între 5-15 ani și 15-49 de ani. Și pe alte categorii de vârstă sunt înregistrate cazuri, însă cei peste 49 de ani se numără printre persoanele vaccinate.
  „Vaccinarea antigripală a beneficiat de o atenție deosebită din partea cadrelor medico-sanitare din județ, indiferent dacă acestea erau în mediul urban sau rural, vaccinarea efectuându-se în toate tipurile de unități sanitare, Centre de Permanență și medici de familie. De la începutul anului 2023, au fost înregistrate un număr 192 cazuri de gripă, 5687 cazuri viroze și 1795 cazuri de pneumonii, dispersate pe grupe de vârstă”, a transmis directorul DSP Gorj, Narcis Stoian.

  De precizat că rețeaua de asistență medicală comunitară s-a dezvoltat atât în mediul urban cât și în rural, astfel această rețea cuprinde 138 asistenți medicali comunitari și 15 mediatori sanitari, în 70 de localități (9 localități urbane și 61 localități rurale).

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: